Capgirem Mataró!

16 gen.

presentació primer candidat

El passat desembre de 2014  la CUP de Mataró em va elegir per encapçalar la llista de electoral per a les municipals de 2015.

Aquesta responsabilitat l’emmarco dins del meu compromís com a militant de l’esquerra independentista. És un repte personal, però també és un repte col·lectiu que no tindria cap sentit sense els companys i les companyes de la meva assemblea local i de la resta de col·lectius alternatius.

Conec bé la ciutat i, sobretot, el funcionament de l’Ajuntament de Mataró. Sé molt bé qui és qui i què ha fet cadascú en aquest Ajuntament i en aquesta ciutat. No em ve de nou.

Vull defensar un projecte de ciutat al servei del benestar de les persones i de la majoria social, de les classes populars.

Ara és el moment de capgirar Mataró, de donar-li la volta.

  • Per superar el model de ciutat de PSC i CiU, i per acabar amb el govern dels de sempre.
  • Per plantar-los cara, per resistir a l’ofensiva neoliberal, les polítiques punitives i d’austeritat, així com també la involució democràtica en l’àmbit local. No a les privatitzacions, no a les retallades, no al deute il·legítim, no a les corrupteles i irregularitats en la gestió municipal.
  • Per construir alternatives, amb petits canvis que són necessaris i  factibles perquè estan a les nostres mans.

Comparteixo el criteri de Joan Fuster: “Tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”. Per tant, cal implicar-se i passar a ser subjectes actius del nostre present i del nostre futur.

Entenc la política institucional com a un mitjà, mai com a una finalitat. L’objectiu és enfortir el teixit associatiu, l’autoorganització i la mobilització popular; aquests són els requisits indispensables per a la transformació. Sense la força del carrer la lògica del poder institucional és absurda.

A Mataró hem de combatre la situació d’emergència social i apostar per polítiques de cohesió social. Hem de defensar els serveis públics (educació, sanitat, benestar social); retrobar l’equilibri amb el medi, mitjançant nous models de mobilitat i de gestió dels residus, recuperar la democràcia, avui dia amenaçada per la corrupció.

Farem un procés participatiu i organitzarem punts de trobada temàtics per abordar totes les qüestions que ens afecten i que volem millorar de la nostra ciutat. Més endavant, en una assemblea oberta fixarem els eixos programàtics de la candidatura i elegirem la resta de companys i companyes que formaran part de la llista de la CUP.

En la nostra memòria col·lectiva tenim molt present el 14 d’abril de 1931 i, per això, aspirem a convertir les municipals de 2015 en un autèntic plebiscit a favor de la ruptura, pel canvi social i la independència.

Finalment, vull destacar el codi ètic aprovat per l’assemblea de la CUP, que detalla una manera de fer i d’entendre la política a la qual no volem ni podem renunciar: limitació de mandats i sous, no duplicitat de càrrecs, no dependre dels bancs, transparència i pressupostos participatius, decisions en assemblea, altaveu de les lluites socials, sense càrrecs de confiança, parlar clar i en català, retiment de comptes, referèndums i treball des de la base per la independència dels Països Catalans i la transformació social.

Moltes gràcies pel vostre suport i benvinguts a temps interessants!

Una resposta to “Capgirem Mataró!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Juli Cuéllar: una veu ferma per a consolidar la proposta rupturista clàssica a l’Ajuntament | LaRiera48 - gener 24, 2015

    […] antisistema clàssics. Després de molts anys a la segona fila de la política local, a partir d’ara li toca el difícil de repte de substituir Xavier Safont-Tria com a cap de cart…, després que aquest ho hagi estat en dues ocasions. El temps màxim que es fixa també ell per […]

Deixa un comentari