L’exemple de Sud-àfrica

7 maig

“Quan planegis el teu cas i treballis en la teva estratègia, serà important que recordis que estàs immersa en una lluita amb un adversari molt ric i amb molts recursos  per fer propaganda, i que ens podrà canviar tots els fets que consideri convenient. En aquesta situació la nostra millor defensa, la que cap poder de la terra pot batre, és la veritat, l’honestedat i el coratge davant la condemna. No hem de fer o dir res que pugui implicar, directament o indirecta, una negació dels nostres principis o les nostres creences.”

Carta de Nelson Mandela a Winnie Mandela (11/11/1969)

sdr

Winnie Madikizela-Mandela i Nelson Mandela, mai van renunciar als seus ideals davant dels tribunals racistes de Sud-àfrica. Malgrat la política d’aïllament i les conseqüències devastadores de la repressió sobre les seves vides, van continuar la seva lluita des de dins de les presons del règim de l’apartheid. La seva lluita no admetia sortides individuals i es fonamentava, justament, en la defensa política dels seus ideals d’acord amb el moviment al qual pertanyien, l’African National Congress (ANC).

Les febleses del règim i les aliances internacionals no haurien esfondrat mai els fonaments de l’apartheid si els dirigents de l’ANC s’haguessin doblegat davant de la repressió.

Precisament, aquest és, ara mateix, el millor exemple pel poble català per tal de fer front a l’embat repressiu de l’Estat espanyol. Tal com suggereix l’organització Poble Lliure, “Cal integrar els judicis i empresonaments com un front més de lluita per la República” i cal una “unitat en base a la defensa política de totes les persones encausades” i que serveixi per “afirmar totes les accions fetes com a legítimes, ja que es basen en la defensa per vies democràtiques i no-violentes del dret a l’autodeterminació, recollit per les Nacions Unides”.

Resistir és vèncer! La lluita continua!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: