Ara més que mai: Mataró antifeixista!

18 gen.

absolucic3b3-4-antifeixistes-1Els sectors conservadors i feixistes d’arreu d’Europa han aprofitat la commoció creada pels atemptats de París per imposar retallades de drets i llibertats, atiar la xenofòbia i la islamofòbia.

Les conseqüències de la violència islamista són detestables, però cal anar a l’arrel del problema: no serveix de res renegar de l’islamisme si no diem res en contra del sistema capitalista que el genera i l’alimenta. Ben mirat, els discursos autoritaris i punitius estan estretament lligats a les polítiques d’austeritat aplicades pels nostres governants.

En aquest sentit, cal denunciar la deriva autoritària dels nostres governants i, particularment, dels integristes que manen a l’Estat espanyol i també a Catalunya, que de forma hipòcrita s’omplen la boca de “je suis Charlie” i de llibertat d’expressió, però a l’hora de la veritat ens imposen la llei mordassa, promouen els fitxers polítics, avalen la violència policial o empresonen anarquistes apel·lant a “l’ordre”, a la “moral” o la “seguretat” de l’estat.

Els atemptats de París han desfermat un estat de xoc, induït des dels mitjans de comunicació, que propicia la proliferació dels falsos rumors que assenyalen de forma injusta a un sector de la població: la població nouvinguda de religió musulmana.

Aquesta estratègia de confrontació només afavoreix a les classes dominants. Per això, cal plantar-se i rebutjar el món orwellià cap a on ens volen portar i afermar els principis del contracte social i de la justícia social, que són la base de la convivència democràtica.

Una primera mostra d’aquesta deriva xenòfoba la podem llegir en les nefastes cròniques sobre Mataró signades pel periodista Fede Cedó a La Vanguardia: “Resurgen los conflictes raciales en Mataró” (29/12/2014). Un titular aberrant i una notícia confusa que tenen una clara intencionalitat política: inocular la por a la diversitat per poder replicar a les grans ciutats de l’entorn metropolità el model punitiu implantat per Albiol a Badalona.

Un segon exemple el podem trobar en els comentaris que el passat 7 de gener van fer a les xarxes socials els regidors portaveus de PP i PXC.

Finalment, cal referir-se al debat de Pantalla Oberta d’M1TV de dimecres 14 de gener, en el qual la regidora portaveu de PXC va carregar les tintes contra l’islam i, de forma més sibil·lina, el regidor portaveu del PP va fer una arenga contra la multiculturalitat i va dir que s’ha acabat el “buen rollo”.

Incitar a l’odi religiós i promoure la xenofòbia sembla que és gratuït. En canvi quan algú gosa denunciar públicament les conductes feixistes dels nostres aprenents de bruixot, aleshores ens trobem davant d’una pluja de denúncies i amb una inadmissible judicialització del debat democràtic. Justament, això és el que va passar arran d’una concentració ciutadana impulsada per UCFR el passat 18 de juliol de 2014 davant d’una parada de PXC a la plaça Itàlia de Mataró  per recollir material escolar només “pels de casa”, a l’estil del que fan els neonazis grecs d’Alba Daurada.

Davant de la impunitat dels discursos xenòfobs cal mobilitzar-se i defensar els drets i les llibertats que ens volen arrabassar. Per això, cal donar suport a les quatre persones antifeixistes denunciades per PXC que dijous 22 de gener seran jutjades a Mataró.

Solidaritat antifeixista!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: