Accelerem i consumem la ruptura

24 nov.

La reforma de la Constitució espanyola és l’aposta de futur immediat de les oligarquies per aplacar l’independentisme català. Aquest escenari només serà viable si els sectors conservadors vinculats a CDC es despengen del procés independentista.

La independència no és gratuïta, té un preu. Cal, doncs, veure quin preu estan disposats a pagar els sectors díscols de les classes dominants.

Què pot i ha de fer l’esquerra independentista davant del perill reformista?

  • Aprofitar les contradiccions i les febleses de Junts pel Sí. Tibar la corda en les negociacions i fer-los pagar un preu alt. És a dir, esgarrapar tot el que sigui possible en matèria de drets socials i llibertats civils.
  • Accelerar i consumar la ruptura política en l’àmbit institucional abans que es desplegui el procés reformista espanyol.

Si estem d’acord amb aquests objectius, haurem de donar els vots necessaris a Junts pel Sí en el pròxim debat d’investidura.

Quines conseqüències té el fet de bloquejar de nou la investidura i forçar la repetició de les eleccions?

  • Liquidació d’una conjuntura favorable, amb la consegüent desmobilització i desmoralització de les bases del sobiranisme.
  • Una nova correlació de forces menys favorable als interessos populars i a la independència.
  • La dilució del procés català dins del procés de reforma de la Constitució espanyola

Artur Mas és un indesitjable, però, atesa la conjuntura política i l’actual correlació de forces, valoro molt més la possibilitat de desplegar de forma immediata un programa de ruptura i mesures socials concretes, que no pas el fet de posar un president de palla o, pitjor encara, d’esperar estoicament a què vinguin temps millors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: