Mataró: el 9N votarem!

19 set.

10659127_862160257136231_3219253992709414989_o

L’aprovació de la Llei de Consultes i la convocatòria del 9N, també tindrà una traducció política en l’àmbit local. En els propers dies la majoria d’ajuntaments de Catalunya aprovaran resolucions de suport a la consulta del 9N.

Dimarts 23 de setembre serà el torn de Mataró, que celebrarà un ple extraordinari per debatre i aprovar una resolució presentada pels grups municipals de CiU, d’ICV-EUiA i de la CUP de suport a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014.

És una votació important perquè serà l’expressió política de la voluntat ciutadana. El 23 de setembre no demanem a ningú si està a favor o en contra de la independència. Simplement, direm que volem votar, igual que ho han fet  a Escòcia.

Majoritàriament, la nostra societat està a favor del dret a decidir, per tant, és bo que els nostres representats polítics a l’Ajuntament de Mataró donin suport a aquest principi democràtic bàsic.

Si la votació de suport al 9N es perd, Mataró quedarà al costat de ciutats com Badalona, i donarà oxigen als sectors conservadors i espanyolistes.

Els partits no són entitats anònimes. Els partits representats a l’Ajuntament de Mataró estan formats per regidors i regidores, que són càrrecs electes amb noms i cognoms. Necessitem 14 regidors que votin a favor, però els electes de CIU, ICV-EUiA i la CUP només sumen 11 vots. Calen, doncs, 3 vots per sumar la majoria i garantir que Mataró formarà part del gruix de municipis catalans partidaris de l’exercici del dret a decidir i de la democràcia.

És improbable que els 8 regidors i regidores de PP i PXC (incloent el seu regidor escindit) modifiquin el seu argumentari espanyolista, fonamentat en apel·lacions als sentiments, al discurs de la por i en la lletania que hi ha altres temes més importants i que la independència és una cortina de fum.  No els traurem d’aquí .

L’única esperança està en els 8 vots del PSC: Joan Antoni Baron Espinar, Consol Prados Martinez, Montserrat López Figueroa, Maria Carme Maltas i Freixas, Francesc Melero ColladoJuan Antonio Ciller LópezIvan Pera i Itxart i Carlos Fernández Báez. Fem, per tant, una crida a tots i cadascun dels representants electes d’aquest partit perquè avantposin el pensament crític i perquè aparquin les consignes inquisitorials tant dels seus dirigents com les de la cúpula judicial espanyola. Si són socialistes de debò, defensaran l’autodeterminació i la democràcia. Però si hi voten en contra, faran de comparsa de Rajoy, del PP i de l’espanyolisme més tronat.

Volem votar i votarem! Per això, no podem deixar que siguin uns pocs, emparats per la sigla d’un partit, els qui tutelin i decideixin el nostre futur col·lectiu. Per aquest motiu, cal fer arribar aquest neguit als representants del PSC de Mataró i participar massivament a la concentració unitària de dimarts 23 de setembre a les 20h a davant de l’ajuntament.

El 9N votarem i guanyarem!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: