Ara Sí que Sí: independència!

12 des.

sisi cup La data de la consulta és el 9 de novembre de 2014, això vol dir que només disposem d’onze mesos per convèncer tots els indecisos a favor de la independència. La pregunta s’ha transformat en dues preguntes per imposició d’ICV-EUiA i UDC. La primera pregunta ens demana “Vol que Catalunya esdevingui un estat?”, i en el cas que es voti afirmativament donarà peu a una segona pregunta en què hom haurà de respondre si “Vol que aquest estat sigui un estat independent?”. Per tant, això obliga a les persones partidàries de la independència a votar dues vegades Sí. Alhora, per garantir la legitimitat del resultat, caldrà que el total dels vots a favor de la independència (Estat independent) sumin més vots que els vots del No a les dues preguntes en conjunt.

Primeres conclusions. No és una pregunta clara i binària com havíem reclamat des de la CUP. Situa un punt de partida desfavorable per a l’opció independentista. Necessitarem una majoria absoluta (51% del total de vots emesos) a favor de l’Estat independent (segona pregunta). No obstant això, cal valorar en positiu el fet que s’hagin arraconat conceptes ambigus com “estat propi”, “estat lliure” o “estat sobirà”, i també que no apareguin associades a la pregunta qüestions com la Unió Europea.

Què fer? No és la nostra pregunta, però el debat polític i la repercussió internacional ja no ens  deixa massa marge perquè la campanya ja ha començat. Per tant, cal que des d’avui mateix la CUP, l’esquerra independentista i el conjunt de sectors sobiranistes partidaris de la independència ens mobilitzem sense treva per: 1) Defensar el referèndum a ultrança, amb o sense permís de l’Estat espanyol, i perquè aquest sigui vinculant per als nostres polítics, la qual cosa significa que hem de començar a desplegar la idea i la praxis de la desobediència i 2) Defensar el Sí a la independència, i això vol dir que haurem d’esmerçar-nos a denunciar i  neutralitzar el joc d’ous d’ICV-EUiA, UDC i el PSC, deixant clar que no pot haver-hi un estat català que no sigui independent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: