Polítics especuladors i banquers a la presó!

20 març

El problema de PUMSA és que en aquesta ciutat hi hagut polítics i gestors que van pensar-se que això era Marbella. La construcció de la Via Europa i del que avui és l’Alcampo els va servir per aprendre a especular. D’aquesta manera van anar omplint les arques muncipals i van pal·liar les conseqüències del mal finançament que pateixen les administracions públiques catalanes.

Ben aviat, les empreses del grup PUMSA van perdre de vista la funció social per la qual, teòricament, havien estat creades. Els resultats de Prohabitatge fan evident el fracàs de les polítiques públiques d’habitatge. La política de construcció d’aparcaments duta a terme per GINTRA contrasta amb la nul·la aposta pel transport públic; ara ens haurem de menjar els maleïts pàrkings amb patates! Finalment, el paper de PUMSA en les operacions urbanístiques dels sectors IVECO-Pegaso, Ronda Barceló i carrer Biada són, per sí soles, una mostra del fracàs d’un model de ciutat basat en el creixement especulatiu i venuda als interessos transnacionals.

Ara mateix el deute de PUMSA ascendeix a 150 M/€ i representa una hipoteca insuperable per a l’Ajuntament de Mataró, fins al punt que estem pagant 28.000 €/dia en interessos bancaris! La situació és tan dramàtica que enguany, tot i l’augment de la recaptació fiscal i els diners del Corte Inglés, el pressupost municipal no sols no contempla cap tipus d’inversió rellevant sinó que a sobre el govern de CiU es dedica a retallar els serveis públics (com per exemple el Mataró Bus).

La ciutadania de Mataró ha de saber que, més enllà del mal finançament i de les restriccions d’endeutament imposades pel govern espanyol, el motiu pel qual l’Ajuntament no dóna resposta a les necessitats més bàsiques és perquè tots els nostres diners van destinats a pagar el deute bancari contret per l’anterior govern a través de PUMSA en unes operacions urbanístiques fetes d’esquenes a l’interès i el benestar col·lectiu.

Davant la magnitud de la tragèdia, el govern de CiU ens demana que confiem amb la bondat dels bancs i en la seva capacitat per a renegociar el deute. Al marge d’aquest discurs candorós, cal tenir en compte que en la política, igual que en els negocis, res és casual; per això, cal preguntar-se a sant de què el PSC i ICV van afavorir l’aprovació del pressupost municipal del govern de CiU per a 2012? Per què CiU no exigeix la depuració dels responsables polítics i gestors del grup PUMSA?

Les solucions de futur tant de CiU com de PSC-ICV passen per vendre-s’ho tot i per retallar a sac (encara que no tinguin l’honestedat de reconèixer-ho en públic). En canvi, des de la CUP, pensem que primer de tot cal donar resposta a una sèrie d’interrogants:¿fins quan haurem d’estar pagant el desgavell de PUMSA?, ¿Qui ha de pagar-ho? o ¿Quan cobrava el gerent d’aquesta empresa?. I, al capdavall, pensem que l’única solució passa per la recuperació de la nostra sobirania política i econòmica, la qual cosa requereix la depuració dels polítics culpables de la situació que patim i la ruptura amb les entitats bancàries, tal com ha fet de forma exemplar el poble islandès.

Imatge

Tertúlia política a Mataró Ràdio (Foto: E.S.)

http://www.ivoox.com/2012-03-20-tertulia-politica_md_1118993_1.mp3″ Tertúlia política> descarregar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: