Contradiccions? Programa i coherència política!

6 març
El Sr. Xavier Rius Sant segueix de prop l’activitat dels grups xenòfobs al nostre país i, específicament, de PxC. En aquest sentit, s’ha interessat en Mataró i en el seu blog ha publicat una crònica del ple Mataró del passat 1 de març. Comparteixo totes les consideracions crítiques sobre el discurs islamofòbic de PxC. Però, lamentablement, penso que més enllà d’aquest esquema interpretatiu, el Sr. Rius ha demostrat un gran desconeixement de la política i, específicament, de la nostra realitat local. 
¿Com pot ser que hom qüestioni a la CUP per haver votat conjuntament amb PP i PxC una resolució a favor d’eliminar un càrrec polític de confiança inútil que ens costa 75.000 euros? A què treu cap aquest rampell de puritanisme? Estem parlant de 75.000 euros (!) que podrien anar destinats a actuacions socials prioritàries als nostres barris i que CiU els destina a engreixar la butxaca d’un dels seus politiquets. Per això, sobta que en aquesta qüestió algú destaqui el vot conjunt de la CUP amb “l’eix del mal” i en canvi passi per alt la complicitat de PSC i ICV amb el govern de CiU alhora de repartir-se el pastís. A sant de què tant d’escàndol, Sr. Rius? Si repasseu el munt de votacions en què PSC, PP, PxC, ICV i CiU han anat agafadets de la mà, veureu que molt sovint la CUP ens hem quedat sols defensant la llibertat del nostre país i un model de ciutat postcapitalista.
Nosaltres, la gent de la CUP de Mataró, tenim un programa i un ideari, independentista i d’esquerres, que defensem peti qui peti. En canvi, el PSC i ICV que s’omplen la boca parlant del progrés, a l’hora de la veritat callen i atorguen (igual que ho van fer amb l’aprovació del pressupost antisocial d’enguany) perquè en el fons tenen el mateix model de gestió i de ciutat que CiU i quan manaven van fer el mateix i en moltes ocasions pitjor. 
Per tant, encara que faci fàstic votar o manifestar-se amb segons qui (i no només penso amb els incendiaris de PxC com sembla que fa el Sr. Rius), no hi ha d’haver cap problema si allò que fem s’ajusta al nostre ideari i programa.

L’opció de l’autoexclusió que apunta el Sr. Rius, fent servir l’exemple de Vic, jo la considero una actuació antipolítica, estèril i inútil. Per aquesta via, que de tant en tant els nostres “companys” d’ICV de Mataró practiquen per fer-se la foto (tal com va passar, per exemple, amb l’acte commemoratiu de l’Holocaust), acabríem deixant la inciativa política a les mans dels nostres adversaris i enemics polítics, donant-los més protagonisme del que ja tenen. 

Que quedi clar que, en el combat de les idees, la CUP de Mataró no abandona la barricada i ni s’arronsa mai davant de ningú.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: