Fent pedagogia de l’oprimit: el present és de lluita, el futur és nostre

22 nov.

(Foto: E.S. / www.mataroradio.cat)
La tertúlia política de Mataró Ràdio denovembre s’ha centrat en l’anàlisi dels resultats de les eleccions espanyoles del passat 20 de novembre. Hihan participat Marcel Martínez (CiU), Ivan Pera (PSC), Adam Alonso (PP), MiquelCanal (ICV) i jo mateix en representació de la CUP.
Després de les llepadetes i les floretes delspartits que s’han presentat en aquestes eleccions, m’ha tocat explicar perquèem postulat l’abstenció. Bàsicament, he argumentat que per a l’esquerra independentistaés una qüestió de principis, perquè guanyés el PP o guanyés el PSOE ja sabíemque el poble català en sortiria perdent i que aquí qui realment dicta la política deveritat és la banca (el Banc Central Europeu). He felicitat els espanyols residents aCatalunya que han pogut exercir el vot, però he lamentat que hi hagitants catalans que continuen dipositant les seves esperances en un marc jurídici polític que no reconeix el nostre dret d’autodeterminació, nega els PaïsosCatalans i imposa els interessos de les classes dominants. 
Més endavant he retret el cofoisme de CiU,perquè aquesta formació, tot i els 16 diputats que ha obtingut, és irrellevanten el joc polític espanyol, a no ser que faci servir el conte del “pacte fiscal”com a excusa per arribar a una entesa amb el PP, la qual cosa seria una novarenúncia històrica pel que fa al seu llistó de drets nacionals. Si això passa, aleshores, els crits d’independènciadel jovent de CiU durant la nit electoral o la promesa d’una “transiciónacional” quedaran en un no res. Calen fets i no paraules! Definitivament, davant de l’escenaripolític que s’ha configurat a Espanya, el meu pronòstic és que malgrat les banderesamb què s’embolcallen, CiU i PP no trigaran a entendre’s perquè comparteixenels mateixos interessos de classe.
En la següent intervenció he manifestat lameva sorpresa davant les paraules del representant del PSC en què feia defensaabrandada de la sobirania del Parlament de Catalunya davant del llop del PP.Necessàriament, he hagut de recordar que el PSOE és un llop amb pell de xai tanneoliberal com el PP i he posat de manifest el patètic paper d’un partit que haconcorregut a les eleccions amb la Sra. Chacón com a cap de llista, justament la Sra. Chacón! una persona que s’ha destacat per haver aplaudit la sentència del TribunalConstitucional espanyol i per haver-se passat la sobirania catalana i l’Estatut deCatalunya per l’entrecuix.
En segona instància, responent a les crítiquesa la no participació de la CUP en aquestes eleccions, he intentat fer un xic depedagogia explicant que entenem que Espanya és irreformable i que de Madrid mai n’obtindremres de bo. He manifestat que l’estratègia independentista catalana que defensala CUP, a diferència d’ERC, no passa per les institucions espanyoles ni per l’obediència a lalegalitat del Regne d’Espanya. Nosaltres fem  igual que han fet i fan moltes nacions ocupades que lluiten per la seva llibertat. He posat l’exemple dePalestina, on a cap palestí se li passa pel cap esperar que la seva llibertat vindrà de la mà del parlament de Tel-Aviv. Aquesta comparació no ha agradat gens a la resta decontertulians, sobretot al del PP, que m’ha volgut donar a entendre que Espanyaés un model de pau i de democràcia. No me n’he pogut estar… i per exasperaciódel representant del PP, he recordat que històricament els espanyolistes hanmatat i han exercit la violència contra el nostre país (i continuen fent-ho deforma episòdica) i, tot i que sembla que ara estan méscalmadets, això no exclou que en un futur hi tornin. Aquest últim comentari haservit d’excusa perquè el representant del PSC em pengés la llufa de “nacionalistaviolent radical”…
Pregunta final: i ara què? Resposta: toca continuar lluitant a peu de carrer, des de la proximitat, a les nostres ciutats,mobilitzant i organitzant la ciutadania, plantant cara, defensant els dretssocials i preparant la ruptura amb l’Estat espanyol.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: