Debat amb els veïns i les veïnes de l’Havana

13 maig
Divendres 13 de maig, he participat en representació de la CUP i junt amb els membres del PSC, CiU, PP, ICV, ERC i Mataronins, al debat polític organitzat per l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Havana i Rodalies, que ha moderat el periodista Pep Andreu. 

He refermat l’aposta estratègica per la millora del transport públic. El servei de Mataró Bus (que és molt car -bitllet senzill costa 1,45 euros) volem que deixi d’estar en mans d’una empresa privada, que hi hagi més freqüències, més accessibilitat, uns traçats de línies més racionals i que s’habilitin microbusos per accedir als carrers més estrets. Aquestes millores serien possibles si destinéssim al transport públic els diners que el govern del senyor Baron (que, recordem-ho, també està integrat per ERC i ICV) està d’acord a regalar a les grans constructores amb un projecte innecessari com els laterals de l’autopista. 

He plantejat la necessitat de pacificar el trànsit del barri de l’Havana amb “camins escolars”, que donin seguretat als nens i nenes delstres centres escolars del barri. Alhora he exposat la necessitat de donar continuïtat al carril bici que hi ha a la Ronda Cervantes perquè arribi fins a l’estació de trens (per la calçada de l’Av. Maresme). 

En matèria de mobilitat també he denunciat que la CUP ens  hem quedat en solitari oposant-nos al traçat del tren orbital per la zona agrícola de les Cinc Sènies. L’enllaç ferroviari amb Granollers és molt important, però cal un traçat alternatiu i respectuós amb el territori, ja que l’actual disseny del projecte s’ha fet des d’un despatx de Barcelona desconeixent la realitat de Mataró.
D’altra banda, he proposat que els veïns i les veïnes puguin decidir els usos de l’edifici del Centre Natació (antiga EUM) i facilitar l’accés a l’ús veïnal i de les entitats d’equipaments com la Nau Minguell (ara s’ha de pagar -i molt- per poder disposar-ne). En aquest àmbit també he qüestionat la política de construir equipaments a canvi de fer pisos.

Finalment, he apel·lat l’auditori a donar suport a la CUP, per garantir, tal com hem demostrat al llarg dels últims quatre anys, que a dins de l’Ajuntament hi hagi una veu crítica, que tingui el coratge de dir les coses pel seu nom. Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: