Maquillatge electoral? No, gràcies!

12 març
L’electorat va castigar ERC perquè entre 2003 i 2010 va alimentar el PSC-PSOE  en comptes de reforçar un moviment de ruptura amb l’autonomisme espanyol. Les opcions alternatives (Reagrupament i Solidaritat) han agreujat els tics elitistes i fratricides i, lamentablement, això  ha fet possible un reviscolament del regionalisme conservador de CiU.

La imminència dels comicis municipals ha accelerat la mediocritat i el tacticisme de l’independentisme de saló. Aquest espai polític, malanomenat “transversal”, respon als interessos dels sectors benestants de la petita i mitjana burgesia i es caracteritza per la patrioteria (diferent del patriotisme) i la desideologització  que (oh! quina casualitat…) sempre es bescanta cap a la dreta, per la renúncia més o menys explícita de la nació completa (els Països Catalans) i de la mobilització popular i l’enfrontament amb els estats ocupants (Espanya i França) i, per l’entronització de messies i líders salvapàtries  (Colom, Rahola, Carod, Puigcercós, Carretero, Laporta, López Tena,…) que converteixen l’independentisme en un vodevil mediàtic.

Ara és el moment de dir ben alt i clar, que aquest  independentisme no interessa a les classes populars, perquè perpetua l’odre establert i està condemnat a ser un simple apèndix de CiU o del PSC-PSOE.
L’intent de salvar els mobles i de sumar suports a qualsevol preu, fa que ERC, a moltes localitats, sigui un poti-poti difícil de pair per aquelles persones i col·lectius que considerem que la consecució de la llibertat nacional és indissoluble de l’alliberament social.
Necessitem  un bloc independentista d’esquerres, que des de les institucions catapulti un moviment nacional i popular per la independència i el canvi social. I això té un nom: unitat popular.  I, per sort, ja hi ha gent molta gent que hi treballem des de la base, través del moviment de consultes o bé amb la CUP.

Per tant, davant del maquillatge electoral, que ningú s’enganyi, votar ERC a les municipals a ciutats com Barcelona, Badalona o Mataró, és donar el vot a governs municipals d’ordre, mesells als dictats d’Espanya i del Capital, ja sigui de la mà del PSC-PSOE (tal com ha passat en els darrers 8 anys) o de CiU.

Davant d’aquest escenari, a les municipals la CUP és l’opció política que pot ser més útil i efectiva per trencar un sistema de partits esquitxats per la corrupció i per plantar cara a les retallades de drets socials, laborals i nacionals.

Baron, 8 anys fent d’alcalde de Mataró amb el suport d’ERC 
Anuncis

Una resposta to “Maquillatge electoral? No, gràcies!”

  1. glamboy69 Març 14, 2011 a 4:43 pm #

    L'electorat va castigar ERC per engegar un procés caïnita de depuració interna del partit, per no saber defensar públicament l'excel·lent tasca del Gloriós Govern Tripartit i per pactar polítiques de dretes amb CIU, com les subvencions a Escoles de L'Opus.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: