L’altra cara del Tecnocampus

2 març
“En plena era digital volem ser una ciutat plenament digital que aprofiti totes les seves possibilitats i que garanteixi el futur econòmic dels nostres conciutadans. Un futur que ha de passar pel manteniment de la tradició industrial, per la consolidació de la ciutat de serveis, per l’economia verda, la cultura, el comerç i les activitats vinculades a la nostra condició de ciutat marinera”
Joan Antoni Baron
Ciutat de la ciència, la innovació, el verd i el blau
La Guia Capgròs de Mataró 2010-2011

Per contrastar els bons propòsits i la propaganda de l’Alcalde de Mataró no hi ha res millor que tocar de peus a terra. Amb aquest propòsit, aquesta tarda hem visitat junt amb la premsa local les instal·lacions d’una empresa de vivers ubicada al veïnat de Mata. Hem denunciat in situ les conseqüències d’un servei de telefonia pèssim  i d’una mala cobertura d’Internet, que afecta als veïnats de Mata i Valldeix, les urbanitzacions de Can Quirze i la Fornenca, que no poden accedir en condicions a l’ADSL i han de connectar-se a una velocitat ínfima de 0,5 MB, la qual cosa perjudica els usuaris particulars i, sobretot, a diverses empreses de la nostra ciutat vinculades amb el sector agrícola.
Pels profans, el primer que cal remarcar és que parlem d’empreses que han fet una forta inversió en tecnologia i infraestructures i que estan radicades a l’espai agrícola per excel·lència de la nostra ciutat, les Cinc Sènies. Les empreses vinculades al món agrari generen valor afegit i llocs de treball. Necessiten Inernet, que ara per ara és una eina de treball imprescindible per controlar els estocs i les comandes, fer vende, etc. Però, paradoxalment, les meravelles del Tecnocampus sembla que encara no han arribat en aquest racó de la nostra ciutat i els ciutadans i empresaris del sector agrari es troben exclosos dels avenços digitals que tant pregona l’Alcalde.
Tal com proposem des de la CUP, ja va sent hora de trencar amb els tòpics i la imatge bucòlica de l’espai agrari i donar una cobertura com cal a una part de la nostra ciutadania i a un sector econòmic potent. No estem parlant d’un poble perdut al Pirineu, estem parlant d’uns veïnats de Mataró! Malgrat els discursos oficials, si l’Ajuntament no té cura del teixit productiu de la nostra ciutat, Mataró acabarà sent un desert i, això, atesa la gravetat de la situació socioeconòmica no es resol amb El Corte Inglés.   
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: