Desobediència!

13 gen.

El fet que el català sigui l’única llengua vehicular de les escoles no és un caprici sinó una mesura necessària perquè molts nens i nenes, nois i noies, puguin aprendre i usar la llengua pròpia del país. Fa dues dècades que la immersió funciona a les escoles amb un criteri clar: volem ser un sol poble. Ara, l’Estat espanyol ha decidit posar fi a un dels pocs àmbits on el català predomina: l’escola.
És moralment inacceptable que se’ns demani cooperar i acatar les sentències del Tribunal Suprem que pretenen liquidar la immersió lingüística a les escoles catalanes.
La imposició de la legalitat espanyola damunt de la legalitat catalana, democràticament constituïda, és una manca de respecte envers el poble català.
Per aquests motius, al Ple de Mataró del 13 de gener, la CUP, tot i compartir la crítica envers unes sentències injustes, hem fet evident que cal anar més enllà dels plantejaments mesells de CiU o ERC. No podem cooperar, per tant, cal posar en pràctica el principi de la desobediència civil, bo i assumint les conseqüències que se’n derivin.
Que el català continuï sent la llengua d’ús vehicular a les escoles només depèn de nosaltres mateixos.
A diferència de les pors, les mitges veritats i servilismes amb què actuen la resta de grups polítics, nosaltres pensem que no podem ajupir el cap o negociar allò que és irrenunciable: la cohesió social i la supervivència de la identitat lingüística i cultural dels Països Catalans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: