Prou repressió a l’independentisme català: Eudald llibertat!

24 ag.
Dimarts 24 d’agost de 2010 els Mossos de Mataró han detingut el company i militant independentista Eudald Calvo a instàncies del Jutjat de Cerdanyola del Vallès acusat de forma inconcreta d’associació il·lícita i danys. A les 20 h.- unes 80 persones, entre familiars i amics, ens hem concentrat davant la comissaria de Mataró.
Poca estona després la policia ha carregat contra els concentrats amb violència, han arrencat les pancartes, han contusionat 9 persones i s’han endut a cops a l’Adrià, germà de l’Eudald, cap l’interior de la comissaria (detingut) mentre colpejaven, fins a deixar-lo estès a terra, el pare dels dos joves detinguts. Els caps dels Mossos han justificat l’ús de la violència dient que el detingut havia traspassat el perímetre de seguretat de la comissaria.
En pocs minuts la policia municipal ha tallat tots els carrers contigus, coma mínim en quatre punts distints. El veïnat i els passavolants no donaven crèdit al que succeïa.
Per què han detingut l’Eudald? Per què ens han tractat amb tanta violència? Per què tanta impunitat?
Penso que tot ha succeït perquè no hi havia premsa, perquè som independentistes d’esquerres, perquè ens la tenen jurada i perquè hi ha una directriu política molt clara: reprimir la militància més activa de l’esquerra independentista perquè serveixi d’escarment a la resta. 
Avui patim per l’Eduald, l’Adrià i els seus pares. Però, igual que en tots els casos de repressió política, no es tracta d’una qüestió individual sinó d’una situació que ens afecta a tots i a totes les que defensem la llibertat dels Països Catalans. 
Ara és el moment de la mobilització i de la solidaritat activa. Cal explicar a tothom el cas de l’Eudald. Cal relcamar la retirada de tots els càrrecs. Cal que tothom vegi amb els seus propis ulls què fan els Mossos amb els joves independentistes. I, finalment, cal exigir responsabilitats als càrrecs polítics d’uns policies que, massa sovint, no mereixen la senyera que llueixen al seu uniforme.
[Edito 25.08.10] A quarts de tres de la matinada la Fiscalia de Menors ha permès que l’Adrià Calvo tornés a casa, després de ser detingut durant la concentració de solidaritat amb el seu germà. L’Eudald Calvo declara avui, a les 9 del matí als Jutjats de Mataró, on s’ha convocat una concentració solidària.

[Edito 25.08.10 bis] A quarts  d’11 del matí, l’Eudald ha sortit al carrer després de declarar al Jutjat de Mataró: llibertat amb càrrecs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: