El 10 de juliol: per la independència!

3 jul.
Fa vuit anys, en un reportatge del programa Entrelínies de TV3 els independentistes projectàvem una imatge residual, juvenil i mancada de fites. Però, com que érem joves i alegres… sabíem que, com a mínim, la nostra lluita serviria per reconvertir la merda en fems.

Qui ho havia de dir!  Avui l’independentisme és l’opció que ocupa la centralitat del debat polític i social, ja no és una qüestió d’edat o d’un determinat partit i de fet, les enquestes demostren que hi ha independentistes en totes les franges d’edat i a tots els partits.

Aquesta circumstància no és una conseqüència directa de l’acció política de l’independentisme organitzat, sinó del nefast procés de reforma de l’Estatut, que ha demostrat la inviabilitat de pluralisme o el federalisme dins d’Espanya. És a dir, malgrat la feblesa de les organitzacions, l’indepedentisme bat rècords i, poc a poc, dia rere dia, ja està conformant una majoria social favorable a la creació d’un estat català.

Fet i fet, la pròpia emergència de la CUP a molts municipis, tal i com va passar a Mataró, ja va anticipar molts dels canvis que s’han produït. Ara, l’eixamplament i la maduresa de l’independentisme no passen per l’exclusivisme o els interessos de cap partit sinó per la capacitat organitzativa i de mobilització del poble.

L’èxit de les consultes locals sobre la independència serà irreversible si aquestes experiències es tradueixen en l’articulació d’un moviment independentista de masses. En aquest sentit, cal destacar el cas de Mataró, on els promotors de la plataforma Mataró Decideix, responsable de l’organització del referèndum del 20J, ja han plantejat la seva continuïtat amb el nom de Mataró per la Independència.

Finalment, també caldrà fixar-se en allò que succeirà a la manifestació del 10 de juliol, convocada a Barcelona sota el lema “Nosaltres decidim, Som una nació”. Aquesta manifestació pot representar el punt i final dels defensors de l’Estatut i l’inici de l’hegemonia política de l’independentisme. Serà una lluita desigual, però amb el poble al carrer la victòria serà nostra. Per això cal acudir-hi, per deixar-los clar que l’Estatut ha mort i que ja hem començat a caminar cap a la independència.

“Treballar per la independència” a Entre Línies (TV3, any 2002) from Joan Jubany on Vimeo.

Anuncis

2 Respostes to “El 10 de juliol: per la independència!”

  1. Pili Juliol 4, 2010 a 9:51 am #

    I no hagués estat millor muntar una manifestació paral·lela amb les consignes correctes, deixant clar que el que reivindiquem és la independència, sense barrejar-nos amb la classe política espanyolista que és qui ha muntat aquesta manifestació per defensar l'Estatut? Em sembla que voleu girar la truita, però i si no ens en sortim i ho venen com un èxit dels partits parlamentaris als quals ha seguit fins i tot l'esquerra extraparlamentària? Si, ja sé que hi hauran estelades i proclames independentistes però es que la manifa -oficialment- l'ha convocada qui ho ha fet i sota uns lemes que no tenen res a veure amb nosaltres, posat que ja ho sabem que som una nació (i ells també) i no lluitem per cap estatut… Tot i que m'agradaria moltíssim que la manifestació donés aquest gir total, em fa por que siguin més els altres i que nosaltres els haguem ajudat a fer més ferma la seva proclama… Tinc escrúpols de barrejar-me amb "l'enemic"… alhora que desitjo de tot cor que la veu que es faci sentir aquell dia sigui la dels qui volem la llibertat total de la nació…

  2. Jordi Navarro Morera Juliol 5, 2010 a 7:40 am #

    Doncs com a militants independentistes i revolucionaris que som hem d'assumir el risc.Ni amb vacilacions ni amb mitges tintes assolirem mai res, és evident que hi ha el risc de quedar diluïts en un clam autonomisme, però també és evident que tenim una oportunitat única per a fer-nos sentir. El pròpi Duran i Lleida, representant clar del regionalisme burgès, està ben espantat davant del possible allau independentista.Fer una manifestació paral·lela equivalia a quedar-nos sols. Hem de saltar a l'arena i anar a totes. Potser no ho aconseguirem, però si ens hi esforcem hi ha possibilitats de sortir-nos-en.salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: