Pel nostre futur: sí a la independència

13 juny

En l’actual conjuntura la independència política dels Països Catalans és un element favorable als interessos de les classes populars, perquè ens permetrà tenir un marc propi de relacions sociolaborals ajustat a la nostra realitat i disposar de tots els impostos per tal de destinar-los a les necessitats socials que ara estan mal cobertes i en perill de ser privatitzades.

Sense una política social d’esquerres, la independència  esdevindria un mecanisme polític innocu en mans dels mateixos sectors socials que han controlat el nostre país en els últims 30 anys de l’Espanya de les Autonomies.

L’apel·lació a la transversalitat, a la unitat nacional, als lideratges forts i a un “independentisme sense adjectius” tot sovint posen de manifest els interessos de classe dels seus postuladors.

Units per la independència sí, però això no vol dir que els treballadors i les treballadores haguem posar-nos a mercè d’uns interessos de classe aliens.

Per a la CUP la independència no és una qüestió estètica sinó el primer pas per a la transformació social en benefici de les classes populars i dels ecosistemes que ens donen vida.

No es tracta de canviar una bandera per una altra sinó de retornar el poder al poble; no es tracta de substituir un exèrcit espanyol per un de català sinó d’acabar amb els exèrcits; no es tracta de què els especuladors i explotadors parlin català sinó de posar fi al sistema econòmic que els empara; no es tracta de suprimir impostos sinó d’implantar una fiscalitat progressiva i ecològica que també controli les transaccions financeres internacionals; no es tracta de construir més carreteres, aeroports i trens d’alta velocitat sinó d’aturar les agressions al territori i apostar per una mobilitat alternativa i sostenible; no es tracta de mantenir les nuclears sinó d’apagar-les…

Volem que la independència signifiqui la plena democratització de la política i de l’economia;  que sigui sinònim de benestar i cohesió social;  i,  per tant, que garanteixi que no som governats des de fora i que la riquesa no està en mans d’uns quants.

Les consultes sobre la independència i les Iniciatives Legislatives Populars són instruments d’aprofundiment  democràtic inèdits al nostre país. Malgrat les contradiccions existents, hem entrat en un procés de transició política i social irreversible. Ara ja no hi ha dubtes: l’autodeterminació és el nostre full de ruta i la veritable alternativa al fracàs de l’Estatut i a la crisi. 

Per això, és important que el màxim nombre de mataronins participem a la consulta del 20 de juny i votem SÍ a la independència, sent conscients que més enllà dels resultats, caldrà articular un moviment popular de base que tensi  la corda i ajudi a assolir en poc temps la majoria social necessària per a fer realitat la independència.

Anuncis

3 Respostes to “Pel nostre futur: sí a la independència”

  1. Anonymous Juny 13, 2010 a 8:12 am #

    Vaig estar a la manifestació i el bloc de la CUP era força decepcionant per la imatge que donava.La primera errada garrafal era tenir una pancarta alçada (la de Maulets) que hauria de servir per delimitar i tancar el bloc, i estant a escassos 3-4 metres, semblant així que el bloc de la CUP tingués només 30-40 persones. No hi havia pràcticament banderes al bloc, que era precedit per una pancarta molt petita en comparació als carrers per on passàvem. En resum, una posada en escena que deixa molt a desitjar, per sota de la majoria de mobilitzacions que fa l'esquerra independentista a Barcelona o (per no anar tan lluny) molt per sota de la MAGNÍFICA imatge donada l'1 de desembre el mateix bloc de la CUP, una imatge de molta més força i serietat:http://2.bp.blogspot.com/_lE-oyJIDASI/R1P2KNgEDXI/AAAAAAAAAvM/Vfw6McIFQWY/s1600-R/cup1.jpgI malgrat que pugui semblar una crítitca superficial, crec que no pot passar desapercebuda, ja que la imatge amb la que et veu la gent que no és del teu entorn també condiciona i molt. Potser caldria alguna/es persona/es encarregada específicament de les feines tècniques per a mobilitzacions que s'encarregui de tot (banderes, "control" de la mani, etc.)Salut!

  2. Xavi Lluveras Juny 13, 2010 a 11:03 am #

    Molt bon article, Juli! Molt bo!

  3. Anonymous Juny 15, 2010 a 9:05 am #

    Felicitats per l'article i felicitats per ser a la manifestació.Malgrat el que diu l'anònim ( i raó no n'hi falta) la CUP ha estat present en aquesta important mobilització en defensa de la nostra llibertat com a poble.I aquest és el camí a seguir: combinar l'acció al carrer amb l'acció en d'altres àmbits, inclòs l'institucional.Llàstima que un sector de l'EI això no ho conparteix.Jordi

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: