Presentació del manifest de la Crida a la unitat popular

7 maig
Divendres 7 de maig s’ha presentat el manifest Crida a la unitat popular que proposa elaborar un programa i constituir una plataforma electoral per a concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Carles Roca, regidor de la CUP de Cardedeu, ha presentat el manifest dient que es tracta d’una proposta impulsada per persones amb una sensibilitat d’esquerres, indepedentista i ecologista que volen cobrir el buit existent i que, actualment, depassa l’àmbit de la CUP si bé hi ha plena coincidència amb aquesta organització. També ha explicat que cercaran el suport de la CUP en el proper Consell Polític. La Crida no és un programa ni una candidatura sinó una declaració de principis, d’aquelles persones i col·lectius que no volen la independència a qualsevol preu. Ha esmentat la importància del treball en xarxa que ja s’ha fet i el recull d’idees i aportacions realitzades.

Agustí Barrera, historiador i membre de la CUP d’Arenys de Munt, ha exposat que és una proposta inequívocament d’esquerres davant d’aquelles opcions que reclamen un Estat català però que en canvi obvien que els Estats mai són neutres i sempre tenen un caràcter de classe , en aquest sentit ha dit que “nosaltres volem que l’Estat català estigui al servei de les classes populars”, i ha afirmat que la veritable independència ha de ser el resultat de l’alliberament nacional i de classe. Finalment ha destacat que, més enllà dels hipotètics resultats, l’experiència servirà per a crear un cos teòric orientat per a la praxi política.

Des del públic en Pep Riera ha intervingut explicant la seva experiència positiva amb la CUP de Mataró i ha dit que coneixent-los “segur que s’hi implicaran”. Una altra intervenció destacable ha estat la de Mn. Josep Dalmau, que ha assenyalat com a positiu que es posi com a referent l’experiència col·lectivista catalana dels anys trenta; també ha lamentat la dificultat d’assolir una candidatura transversal de l’independentisme, i ha contraposat el naixement plural de l’ERC de 1931 amb el funcionament poc obert de la proposta del Reagrupament de Carretero “on tothom hi ha d’entrar despullat”.

Carles Roca ha respost la premsa i les intervencions del públic dient que caldrà esperar a veure quin suport obté la Crida a la unitat popular i també ha dit que hi ha uns principis mínims que són els que donen sentit a aquesta iniciativa i sobre els quals i en funció dels suports es podrà conformar una candidatura independentista, ecologista i d’esquerres a les eleccions al Parlament de Catalunya.

 Manifest i adhesions: http://unitat-popular.com
Anuncis

4 Respostes to “Presentació del manifest de la Crida a la unitat popular”

 1. Jordi Navarro Morera Mai 8, 2010 a 7:14 pm #

  Sens dubte el debat ja ha començat.

 2. Esteve Mai 12, 2010 a 11:51 am #

  ara falta que ho entenguin tots els companys de la CUP ja que a kaosenlared hi ha polèmica

 3. Esteve Mai 18, 2010 a 11:33 am #

  i que no estripem la baralla entre uns i altres.

 4. Zaldivar Juny 21, 2010 a 7:33 pm #

  anims i fem-la grossa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: