No a la supressió de les Escoles Taller i Tallers d’Ocupació

3 maig

En el mercat laboral la formació és clau. Per això, cal lamentar el fet que el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya hagi decidit eliminar els programes d’Escoles Taller (adreçades a adolescents amb risc d’exclusió social) i de Tallers d’Ocupació (destinats a més grans de 45 anys). Sens dubte, és una decisió errònia que torna a carregar el pes de la crisi econòmica en els sectors més desafavorits de la societat.

Les Escoles Taller i els Tallers d’Ocupació han estat eines de cohesió social, que han garantit un alt nivell d’inserció laboral (proper al 75%) i han dotat a les empreses de la nostra ciutat d’un planter d’aprenents qualificats.

La seva supressió es fa amb el pretext d’escurçar el temps de formació i estalviar recursos per a arribar a més gent. Traduït a la realitat això vol dir precaritzar l’oferta formativa, ja que la formació requereix temps i una despesa social que la faci viable i qualitativa. Dit d’una altra manera: perdem un servei formatiu eficaç i socialment necessari.

D’altra banda, cal tenir present que aquesta decisió contradiu l’Acord de Mesures per l’Ocupació Juvenil de Catalunya 2009-2012, impulsat pel propi Departament de Treball, ja que aquest document feia una menció específica al desenvolupament de les escoles taller considerant-ho com a una política activa d’ocupació eficaç per abordar la difícil situació laboral del jovent català.

Des de la CUP de Mataró, conscients de la greu situació social i econòmica que pateix la ciutat (13.315 persones sense feina), pensem que és important que el Ple de l’Ajuntament es posicioni al respecte i reclami el manteniment d’aquests programes formatius. Per això, proposarem l’adhesió al “Manifest en defensa de les polítiques d’ocupació i formació contra el tancament d’Escoles Taller, Cases d’Oficis i Tallers d’Ocupació”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: