Per una mobilitat sostenible a la comarca

21 març
CiU, PSC i Esquerra han pactat al Consell Comarcal un acord sobre la mobilitat al Maresme que contempla la construcció d’una nova carretera als laterals de l’autopista i una rebaixa dels peatges de l’autopista C-32.
Aquest acord parteix d’un error de base, perquè deslliga la mobilitat de l’urbanisme. Fer més carreteres contribuirà a trinxar el poc territori que ens queda i a més a més, l’experiència ens demostra que sempre que es fa una carretera s’acaba produint un creixement residencial. 
D’altra banda s’obvia el fet que la congestió del trànsit es produeix als accesos a Barcelona no pas a la comarca. El tap està a Barcelona! per tant, per què redimonis cal una altra carretera? 
Un altre aspecte fosc d’aquest acord és el manteniment ad eternum dels peatges a la C-32 (recordem que és l’autopista més antiga de Catalunya i, per tant, ja fa anys que està amortitzada i de sobres!). Allò que no es diu o s’amaga deliberadament és qui pagarà les bonificacions de la rebaixa dels peatges… És molt trist i miserable que s’hagin de dedicar diners públics per atipar l’empresa concessionària (Acesa-Abertis, que té La Caixa i ACS com a accionistes majoritaris).
Ben mirat, seria més intel·ligent destinar aquests diners a millorar el transport públic, que avui dia és molt deficient (només cal veure com van de plens els autobusos de l’empresa Casas  a determinades hores o recordar què passa amb els trens quan cauen quatre gotes o hi ha mala mar). 
Fa temps que se’n parla i, per tant, resulta decebedor l’acord assolit, ja que perpetua un model de mobilitat basat en el cotxe particular. El full de ruta alternatiu ja fa anys que va ser esbossat al Manifest per una mobilitat sostenible al Maresme, subscrit per diferents moviments socials i col·lectius de la comarca, entre els quals també hi havia la CUP. Cal prendre’n nota i, de cara a les municipals de 2011, cal recuperar les reinvindicacions d’aquell manifest i, sobretot, aconseguir prou presència al màxim de municipis de la comarca per fer sentir una veu crítica i conseqüent (això darrer va pels companys/es d’ICV-EUiA que si s’ho creguessin de debò no estarien governant amb el PSC a municipis com Mataró o El Masnou).
Anuncis

Una resposta to “Per una mobilitat sostenible a la comarca”

  1. Núria Març 21, 2010 a 4:28 pm #

    Totalment d'acord amb tu. Cal que es proposin alternatives. Necessitem un transport públic de qualitat: per tothom , assequible i competent. No pot ser que estigui en mans d'empreses privades! Menys autopistes! Volem trens i busos a l'avast de totes!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: