Un ple de comediants

6 febr.
El Ple Muncipal del 4 de febrer va ser un festival d’humor. Es tractava de riure per no plorar, vaja. La comèdia va començar amb la presentació del Pla Jove x Mataró 2009-2012. La regidora de Dona i Joventut, Sra. Anna Maria Barrera, va fer un brindis al sol i, tot seguit, per acabar d’ensabonar el seu discurs, un jove ciutadà, curiosament afí al PSC, va llegir amb grans dificultats un text signat per diverses entitats integrades en el Consell Municipal de Joves i, curiosament, totes afins al Govern municipal… La rèplica de l’oposició va destapar la riallada: ens prenen per tontos, o què? El Consell Municipal de Joves és, igual que la majoria d’òrgans de participació ciutadana, un fracàs sense pal·liatius. En les dues convocatòries de 2009 no ha reunit ni a sis persones! La instrumentalització d’aquest consell és tan descarada i el fracàs és tan clamorós que ni la representant de la CUP ni el representant del Casal Fèlix Cucurull en volen saber res més… En nom de qui parlava la Sra. Barrera? Quina barra!

Més tard, el regidor Sr. Francesc Melero va fer gala d’un cinisme desbocat en les respostes donades a les preguntes sobre el malestar de la plantilla de la policia municipal. El problema rau en la pressió recaptatòria que, segons han denunciat la majoria dels membres del cos, imposen els comandaments i també en la voluntat del govern de flexibilitzar les jornades de prestació addicional que han de treballar, amb  la creació d’una nova categoria amb el nom d’Unitat Tècnica Operativa (UTO), que vindrien a ser uns manats sempre a punt per ser cridats i per intervenir en moments “especials”.

A la sala de plens hi havia més de trenta agents presents i dempeus escoltant les explicacions del regidor Melero, que va desmentir que s’estigués creant una unitat antidisturbis i que s’hagués imposat un “cupo” amb un mínim de multes per agent. La riallada dels policies va ser  tan sorollosa i reveladora que després d’això… què importa el que pugui dir el senyor Melero o els informes que pugui encarregar? D’altra banda, tal i com va evidenciar la CUP, les xifres canten: a Santa Coloma de Gramenet la interventora municipal va denunciar que el pressupost municipal contemplés un fort increment de la recaptació en concepte de multes, que en total ascendia a 600 mil euros i, en canvi, a Mataró es recapten cada any més de 5 milions d’euros!!! Melero encara va tenir prou barra per justificar aquesta xifra astronòmica dient que això evita que hi hagi accidents de trànsit… una manera com qualsevol altra de mentir i negar l’evidència: la bancarrota municipal s’aguanta amb multes. Ara bé, igual que va passar amb l’especulació urbanística, tot té un límit i em temo que amb les multes de circulació  a Mataró ja fa temps que l’hem superat. 

 
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: