Juli, ja pots fer les maletes

17 des.
Per fer brometa, a la feina em van regalar un calendari del torero El Juli. Resulta que la companyia d’assegurances que els va editar va pensar amb mentalitat espanyola, però com que Catalunya is diferent l’estoc de les sucursals catalanes va quedar apilat en un racó.
Bé, és cert que hi ha reductes de la tauromàquia, però… a mi aquesta gent em recorden les horribles retransmissions de corridas que t’havies de menjar quan només hi havia dos canals de televisió. Qui sosté doncs la permanència d’aquest tipus d’esdeveniments a casa nostra? En primer de lloc un públic ancorat en el passat (que repeteix el mantra “en tiempos de Franco bla bla bla”…), en segon lloc els pijos anticatalans (Boadellas i tutti quanti) i en tercer lloc, de forma destacada, la majoria dels turistes que ens visiten que, malauradament,  es pensen que som un país de platja, sangria, flamenco i toreros.
Els toreros i les corridas són expressions d’una cultura sanguinària i aliena a Catalunya. En aquest sentit, és bo recordar el que preveia  l’article 52 de la Constitució Provisional de la República Catalana, redactada el 1928:
Article 52. A Catalunya queden prohibides les
curses de braus, les exhibicions de boxa i tot
esport que tendeixi a embrutir el poble. Les places
de braus i els rings de lluites de boxa seran
enderrocats en el terme de dos anys, una volta
assolida la independència.
Desitjo, de tot cor, que no calgui esperar a la independència i que els diputats i les diputades del Parlament autonòmic facin un pas valent i divendres 18 de desembre recollint el sentiment majoritari de la població catalana expressat en la ILP per a l’abolició de la tauromàquia.

Una resposta per a “Juli, ja pots fer les maletes”

  1. Opili Tallarol Desembre 18, 2009 a 5:50 am #

    Aquest "culi", quin mal nom! Si sonés en català, rai. Mes em fa que sona en andalús: "el culi", i barallant-se amb banyes d'animal torturat, pobre culi si cap banya se l'hi enfila!Quant als ridículs pikhos barcelonins que suporten aquesta fastigosa tortura, no els aniria malament alguna banya culi amunt, no; així si més no sabrien una mica com se sent la bèstia torturada davall els crits brutals dels salvatges incults qui guiten tal animalada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: