No a la Constitució espanyola. Sí a la independència

1 des.

Avui, en convoctòria a la premsa, hem expressat el suport de la CUP de Mataró a la Coordinadora per la Consulta per la Independència i a les més de 160 consultes independentistes organitzades pel 13 de desembre arreu del territori. Entenem que són un acte de sobirania i de dignitat nacional imprescindible.
Sobretot, perquè les consultes independentistes tracen un full de ruta clar i donen una sortida democràtica a l’actual situació de col·lapse social i polític que viu el país.
Igual que vàrem fer a Arenys de Munt, la gent de la CUP de Mataró ens implicarem i col·laborarem de forma directa en la mesura de les nostres possibilitats en les consultes independentistes que s’organitzen a la comarca: Arenys de Mar, Argentona, Canet de Mar, El Masnou, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Dalt.  En aquest sentit, també hem fet una crida a totes aquelles persones de Mataró que vulguin col·laborar amb les consultes del 13 de desembre a què s’adrecin a la CUP.

Lligat amb tot això, hem explicat que en el Ple municipal de dijous 3 de desembre, la CUP de Mataró presentarà una proposta de resolució “Per la dignitat de Catalunya i de suport a les consultes per la independència del 13 de desembre”, que planteja una alternativa independentista a les resolucions de suport a l’Estatut d’autonomia presentades per CiU i el Govern municipal.

D’altra banda, hem avançat que no assistirem ni participarem a la celebració de l’acte institucional en motiu de la Constitució espanyola que divendres dia 4 de desembre organitza l’ajuntament. Entenem que aquesta celebració és fruit d’un acord espanyolista aprovat ara fa dos anys en el Ple a instàncies del PP i el PSC-PSOE. Cal recordar que en aquell moment la CUP ja va presentar una proposta alternativa “per la llibertat dels pobles i el dret d’autodeterminació” que va ser refusada pel plenari.
Conseqüentment, divendres 4 de desembre a les 18:45h.- a davant de l’ajuntament, la CUP i l’esquerra independentista convoquem una concentració de rebuig a l’acte institucional de celebració de la Constitució espanyola i a favor de les consultes independentistes.

Hem acabat la roda de premsa i hem repartit l’argumentari dels motius pels quals considerem que cal dir no a la Constitució espanyola, que us transcric a continuació i que podeu ampliar  llegint un text històric redactat el 1978 per Humbert Roma i Joan Anton Sánchez Carreté: “La Constitució espanyola: les raons del no.

RAONS PER DIR NO A LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA

La CE és l’expressió d’una ruptura democràtica frustrada pel pacte entre els franquistes i les cúpules dels partits i sindicats d’esquerres.

La CE va consolidar les bases de l’Estat heretat pel franquisme. La CE és un text espanyolista, monàrquic, clerical, militarista i capitalista.

La CE va imposar la monarquia, el captialisme i la regionalització administrativa sota la fórmula de comunitats autònomes. Per tant, va ser la negació de les aspiracions republicanes, socialistes i d’autodeterminació nacional.

És una constitució antirepublicana. Va instaurar la Monarquia imposada i heretada pel franquisme. El Rei esdevé símbol de la unitat de l’Estat espanyol, és una figura inviolable i no subjecta a cap responsabilitat (art. 51.1 i 51.2).

És una constitució anticatalana. Malgrat els acords internacionals subscrits per l’Estat espanyol, la CE nega el dret d’autodeterminació i només reconeix la nació espanyola com a única dipositària de la sobirania (art.2 “indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols”).

Imposa la llengua castellana i institueix la desigualtat lingüística, ja que les llengües no castellanes (que ni tan sols són anomenades) són tractades com a llegües de segona (art. 3).

Impedeix la possible federació dels Països Catalans (art. 138.1)

Institueix un Poder Judicial i un Tribunal Constitucional fora del control efectiu català.

Nega la sobirania financera catalana i imposa el principi de la solidaritat interterritorial, eufemisme amb què es practica l’espoli fiscal (art. 152.2).


Manté els privilegis de l’Església catòlica, que l’única religió a la qual es fa referència (art. 16.3).

Reconeix explícitament “la llibertat d’empresa en el marc de l’economia de mercat” (art. 38) amb la qual cosa es consagra el capitalisme com a únic model econòmic.

Legitima l’amenaça, la coacció i l’intervencionisme dels militars (art. 8 “Les Forces Armades tenen com a missió garantir la sobirania i la independència d’Espanya, defensar la seva integritat territorial i l’ordenament constitucional”).

Anuncis

Una resposta to “No a la Constitució espanyola. Sí a la independència”

  1. Rojo separatista Desembre 3, 2009 a 9:24 pm #

    Bona notícia, al donar suport en la declaració de Mataró en ciutat lliure de circs amb animals!Gràcies!Amunt les CUP!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: