Ni un cèntim per un trasllat inútil!

12 nov.

http://maps.google.com/maps/sv?cbp=13,177.41,,0,-9.62&cbll=41.537685,2.437195&v=1&panoid=YqK_5FUlQTZ3dO4vX__HbQ&gl=&hl=
Mostra un mapa més gran

Ara mateix hi ha cinc contenciosos administratius presentants per la CUP i tres més per la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt. Si el govern municipal de Mataró actués amb prudència i seny polític, i no pas forçat pels interessos de El Corte Inglés, no hauria tocat  ni una sola pedra del conjunt arquitectònic afectat fins que no s’haguessin resolt judicialment els litigis. Malauradament, no ha estat així. La decisió unilateral d’en Baron i del seu regidor d’urbanisme, Sr. Bassas, ha arrossegat a contracor a bona part dels regidors/es del  seu govern, que en privat reconeixen que tot plegat ha constituït una cadena d’errors i de despropòsits.
Resumint, tenim el següent:
-Operació especulativa de compravenda entre PUMSA i l’Ajuntament.
-Informes desfavorables de la Generalitat de Catalunya que són obviats.
-Relació de parentiu entre el regidor d’urbanisme i els propietaris de solar (Naves Biada).
-Arquitectes, advocats i aparcaments a costa de l’erari públic.
-Reducció considerable de les càrregues urbanístiques incialment acordades amb El Corte Inglés que havien de servir per urbanitzar tot el sector.
La sagnia econòmica és brutal i, òbviament, fins que no es reuneixi tota la informació no es podrà calcular amb certesa el cost d’una decisió política errònia que fou  presa a finals de 2006 i que tres anys després és encara més patètica i costosa.
De moment, si prenem per bones les xifres oficials, imagieu: quantes millores per a la ciutat, quantes activitats culturals, quants projectes socials es podrien fer amb el 1.500.000 d’euros  que ens diuen que costa el desmuntatge i el 1.000.000 d’euros de la reconstrucció -en el cas que mai s’arribi a fer- de la nau de Can Fàbregas i de Caralt?
Sigui com sigui, la realitat és que ja ho estem pagant molt car.
Per aquests motius, cal que hi hagi una resposta social que digui clarament als  senyors i senyores del PSC, Esquerra i ICV-EUiA que no hi estem d’acord, que no volem que es destini ni un cèntim dels nostres diners públics a un trasllat que és inútil; que s’han equivocat i que la seva actuació ha estat irregular i temerària, ja que els tribunals encara no han deliberat respecte a una sèrie d’evidències d’il·legalitats que en els pròxims mesos poden capgirar la situació, la qual cosa suposaria un prejudici per a totes les parts implicades i, sobretot, per a la ciutadania de Mataró.
Per aquests motius, penso que és important donar suport a la Plataforma Salvem Can Fàbregas i de Caralt, que dissabte 14 de novembre del 2009 a les 11 del matí ha convocat una concentració a davant de Can Fàbregas (carrer Biada, 15 – Mataró), per rebutjar el “trasllat” de la nau.
Mentrestant, jo també espero que la Justícia per un cop sigui justa… perquè el cas de Can Fàbregas pot superar, n’estic convençut, el cas Pretòria i altres trames de corrupció recentment descobertes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: