26 a 1

6 nov.
En el Ple municipal de novembre, la CUP de Mataró es va quedar sola denunciant el projecte d’ubicació de la planta d’escòries de la incineradora a la pedrera d’en Busqué (Dosrius).
Vam reiterar la nostra oposició a la incineració de residus, però aquest cop, atenent al fet que els nostres governants segueixen apostant per aquest pèssim model de gestió, vàrem presentar una proposta de resolució per a exigir les màximes garanties per minimitzar l’impacte de les escòries de la incineradora comarcal.
Si fem memòria, cal recordar que aquests residus havien estat emmagatzemats durant  uns set anys en un solar a davant de l’Hospital de Mataró, sota la gestió de l’empresa Pedreres Rusc. La mobilització veïnal va aconseguir que les escòries fossin traslladades i tractades en un polígon industrial de Les Franqueses. Ara però, si es consuma el projecte d’ubicació de la planta d’escòries a la pedrera d’en Busqué, l’empresa Rusc, vinculada a persones afins al PSC,  recuperarà el negoci perdut i d’aquesta manera retornarem a la situació d’irregularitats de fa uns anys.
El vot contrari del Govern (PSC, ICV-EUiA, Esquerra) i l’oposició de dretes (CiU i PP), demostra que tots ho tenen molt clar: els negocis són els negocis. Dir que aquest tema no concerneix a la ciutat de Mataró és una delcaració d’hipocresia política en majúscules. Novament, el recurs fàcil de l’interès general no fa altra cosa que revelar els obscurs interessos del Capital, que és qui realment governa les nostres viles i ciutats.
 
En Baron, que a més d’alcalde de Mataró també és diputat provincial de Medi Ambient, va recitar-nos les bondats de la incineració de residus i, simptomàticament, la resta de regidors i regidores (incloent la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sra. Quitèria Guirao) no van dir ni piu. Omertà? Bé, sigui com sigui, quan comencem a posar noms a la trama,  més d’un caurà de cul a terra… per tant, paciència 😉
Si voleu més informació sobre la lluita contra la planta d’escòries, podeu consultar-la a El Roure, Cendres per Dosrius o bé al grup Escòries a Dosrius? No, gràcies.

Anuncis

Una resposta to “26 a 1”

  1. Carles. Novembre 7, 2009 a 1:45 pm #

    Company, millor sempre sols que mal acompanyats! Sobre tot quan es tracta de escòries! M'ha agradat molt el logo, ben trobat! Salut i canya!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: