Analfabetisme geogràfic

29 oct.
La majoria de la gent continua funcionant amb l’esquema mental de la divisió provincial espanyola de 1833 i tret de les capitals de província i les localitats de destinació turística més conegudes, el desconeixement del propi país és al·lucinant. La situació d’analfabetisme geogràfic és tan bèstia que fins i tot ha servit als companys de la CUP de Sant Cebrià de Vallalta per fer-ne conya i publicitar l’acte de presentació del  seu col·lectiu fent un vídeo on plantegen una pregunta simple a diversos ciutadans anònims de la capital del Maresme: “A quina comarca pertany Sant Cebrià de Vallalta?”. Les respostes són antològiques i fan evident el desconeixment de la pròpia comarca i la permanència de la mentalitat provincial. 
Per capgirar aquesta situació no n’hi ha prou amb la pedagogia (com feia en Mikimoto o com proposa el Col·lectiu Desvalls amb el “joc de les comarques”). És ben senzill: necessitem articular una divisió territorial pròpia, moderna i funcional i posar fi a l’actual entramat burocràtic (em refereixo, principalment, als consells comarcals i diputacions provincials), que s’ha demostrat que és inútil i està destinat a endollar els amics i parents dels partits polítics de torn. Ara bé, igual que succeí al 1936, la divisió territorial catalana només serà una realitat en el moment en què es produeixi una ruptura amb l’Estat espanyol.

3 Respostes per a “Analfabetisme geogràfic”

  1. bacus Octubre 30, 2009 a 9:25 am #

    L’autor ha eliminat aquest comentari.

  2. bacus Octubre 30, 2009 a 9:28 am #

    L’autor ha eliminat aquest comentari.

  3. bacus Octubre 30, 2009 a 9:29 am #

    jo no sabia ni que existís el poble, a mi em sembla que ni en pujol ni en mikimoto se'ls coneix tots:http://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_de_municipis_de_Catalunyael que estic d'acord és en la divisió comarcal ja que amb la provincial passen coses tant estrambòtiques com que la cerdanya estigui dividida en 2 províncies (Gi,L) i l'alta cerdanya en un altra estat.l'altre dia vaig veure un documental sobre africa i una persona a la que entrevistaven feia una juguesca que si li preguntaven a un yankie de carrer que els hi digués 3 estats africans no els sabria, dels que van sortir un va dir fins i tot espanya com estat africà.de totes maneres tampoc és gaire fiable cap dels dos pq podríeu/en insertar al vídeo només les respostes que interessen i dir que és representatiu general o que són "actors".

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: