La mosca collonera

2 oct.
Les propostes i preguntes formulades al Ple de l’1 d’octubre van evidenciar com mai que la CUP de Mataró som una nosa pels poderosos i una pedra a la sabata tant pel Govern (PSC, Esquerra, ICV-EUiA) com per a la resta de l’oposició (CiU i PP).
 
Dues petites victòries: primera, el tancament definitiu de l’aparcament de camions il·legal ubicat a les Cinc Sènies (que es va fer efectiu el mateix dia i que únicament va qüestionar el PP -afí als interessos especulatius a la zona); segona, plantejar obertament el debat sobre la necessitat de prohibir que els circs que visiten Mataró exhibeixin animals exòtics en els seus espectacles.
 
Una decepció: el no rotund de tots els partits (PSC, Esquerra, ICV-EUiA, CiU i PP), que van votar en contra de la proposta de publicar la xifra de pisos desocupats a Mataró, amb l’objectiu de disposar d’informació que sigui útil per a racionalitzar la planificació urbanística de la ciutat. Segons el Govern, aquesta informació és massa difícil d’obtenir i “no és útil”. I la perla ens la regalà el cap de CiU, Joan Mora Mora  preguntant “¿què faria amb aquestes dades un regidor -de la CUP- que acaba de proposar la nacionalització de la banca?”. No cal fer més comentaris.

Vam cantar la canya a la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao, contraposant el seu intent de penjar-se medalles i justificar no sé sap què de l’Agenda 21 amb la crua realitat (macrocentres comercials fora del nucli, laterals a la C-32, ampliació del Port, instal·lació de tallers ferroviaris en sòl agrícola…).
 

Vam sentir vergonya aliena amb el baix nivell del regidor de Participació, Carlos Fernández, que es va bloquejar davant d’una proposta d’aprofundiment de la democràcia participativa mitjançant l’organització d’una consulta perquè la ciutadania pugui opinar sobre les prioritats de cara al pla d’actuació municipal i els pressupostos de 2010. Segons Fernández la partipació ciutadana va molt bé (al PSC?) i a qui no li agradi ja té les eleccions municipals cada quatre anys i au! que es va quedar tan panxo.

Vam destapar el servilisme del Govern envers FECSA-ENDESA, després d’escoltar l’avorrida resposta donada pel regidor de Via Pública, Francesc Melero, que sense adonar-se va arribar a dir que el transformador que es construeix sense cap llicència al parc de Cerdanyola s’ha de fer per evitar “l’amenaça” de la companyia elèctrica. A qui serveix el Govern municipal a la ciutadania o als lobbies empresarials?

Finalment, vam tornar a patir la mala lluna de l’Alcalde, que de tants disgurtos que tenia ni tan sols podia pixar tranquil (literal). Baron es va mostrar com un polític acorralat pels seus errors. Per tal de no reconèixer que l’ha cagat destinant un munt de diners públics a la creació de Telebaron (MaresmeDigital TV) va presentar l’absorció de Televisió de Mataró (TVM) com a una fusió, malgrat que encara no hi ha cap pla de viabilitat definit, no hi ha comptes auditats, ni cap garantia de què el nou ens mantingui el tarannà participatiu de TVM.   

Sigui com sigui, els fem nosa. Som la mosca collonera, però justament això ens ajuda a millorar i a superar-nos.
Anuncis

Una resposta to “La mosca collonera”

  1. eudald.calvo Octubre 3, 2009 a 6:34 pm #

    molt bo això de Telebaron

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: