Sí a la independència

13 set.
Portem tres anys perduts pendents d’un Estatut que ja està mort. El poble treballador ja no pot esperar res dels polítics que han gestionat l’autonomisme. Ara cal començar a decidir. Cal començar a construir uns Països Catalans lliures i socialistes, des de la base, des dels pobles, els barris i les ciutats. Cal arraconar la por i donar la paraula al nostre poble.

La consulta d’Arenys de Munt posa fil a l’agulla i és un clar exemple de la mobilització que hem d’endegar arreu de la nació. És útil perquè augmenta l’autoestima i la consciència nacional. És interessant com a praxi de l’exercici del dret d’autodeterminació. És important perquè fa evident la feblesa de l’Estat espanyol.

Ara bé, la CUP i la resta de l’esquerra independentista no podem conformar-nos amb la mobilització i l’agitació. Necessitem una organització nacional forta, capaç donar resposta i liderar la lluita en els moments de confrontació política que s’apropen. Altrament, els polítics professionals, els regionalistes, els oportunistes i la dreta usurparan el nostre treball polític. Per tant, aquesta és la lliçó més important que n’hauria d’extreure l’esquerra independentista de l’experiència autodeterminista del 13-S a Arenys de Munt.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: