Arenys de Munt: observacions a l’acte unitari per la independència

5 set.
Ha estat un acte estrany i emotiu. L’he seguit des de la porta d’entrada, amb intermitències i amb la nena a coll, puc dir-vos que feia patxoca. La sala municipal d’Arenys de Munt era plena de gom a gom. El públic assistent era majoritàriament masculí i major de 30 anys.

La intervenció inicial i final d’Andreu Majó, exbatlle d’Arenys de Munt, ha estat emotiva i tot un gest de suport a Carles Mora, l’actual batlle, que durant els últims dies ha estat el punt de mira de les ires del feixisme espanyol i, contra tot pronòstic, ha demostat unes conviccions que ja voldrien tenir molts que es pengen la medalla del sobiranisme.

Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló i membre de l’EPM, tant en el to com en el contingut, ha fet -indubtablement- el millor dicurs. Ha destacat la importància de comptar amb càrrecs electes muncipals que s’enfrontin a l’Estat espanyol i que treballin per la construcció nacional, la independència i la justícia social.

Àngel Colom m’ha recordat l’acte de presentació de la secció d’ERC de Teià a la Unió, ja fa molts anys. Però bé, les giragonses polítiques es paguen i, segurament, per això ha cercat la comprensió del públic dient-nos que no miréssim enrere. Internament he pensat: quant de temps, quants vots i quants esforços perduts! Fa anys ens parlava de Lituània i avui ha fet esment a una nova onada sobiranista que pot iniciar-se dins de la UE amb el referèndum d’autodeterminació d’Escòcia, dient que també pot ser el detonant d’un procés similar a casa nostra.

Francesc Ribera, el Titot de la CUP de Berga, me l’he mig perdut. Només he caçat les seves darreres paraules. Pel que es veu, ha fet patir un xic als companys de militància. Penso que la CUP hauria d’haver estripat i parlat més clar sobre la importància del municipalisme, explicant què entenem per autodeterminació, aclarint quin és l’àmbit nacional i posant en evidència -amb exemples concrets- l’esgotament de l’autonomisme i dels partits hegemònics del catalanisme. Per acabar-ho d’adobar, TV3 no ha reflectit cap paraula del seu discurs, censura? Per a una pròxima ocasió: cal ser més putes i dir allò que sabem que per nassos serà notícia i no podran obviar, per exemple, avui era un dia genial per tornar-li l’escopinada a la Vicepresidenta del Gobierno español. En fi… és una opinió (!) i reconec que encarar-se amb un auditori no és pas senzill.

Anna Simó, diputada d’Esquerra, ha fet un discurs llarg i ben estructurat, amb referències constants a les classes populars i als Països Catalans. Ha citat Narcís Roca i Farreras (molt bé!) com a referent ideològic. M’ha fet pensar: “i què fot una senyora que diu tot això ficada en un partit submís al marc legal espanyol i en un govern autonòmic que camina en direcció contrària a tot allò que ens explica?”. Unitat d’acció…

Cant dels Segadors i cap a casa. Malgrat les contradiccions i punts febles, estic satisfet de l’acte unitari celebrat a Arenys de Munt, perquè s’han anunciat consultes a Seròs, Sant Pere de Torelló i Argentona (!), per tant, la metxa independentista ja està encesa i, tard o d’hora, l’Espanya de les autonomies petarà.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: