Allò de la bandera…

22 jul.

Mutis total. Diuen que ara no toca, que ja cansa, que som uns ignorants. I de nou, han imposat el seu silenci.

Malgrat tot, en el Ple de juliol, la CUP vàrem tornar a alçar la veu, perquè mai ens cansarem de lluitar per la llibertat i la dignitat del nostre poble; per això, davant del silenci i la rialla burleta dels poderosos, vam tornar a presentar una proposta de resolució per a la retirada permanent de la bandera espanyola que oneja al terrat de l’Ajuntament a partir de Les Santes.

El regidor de la CUP, Xavier Safont-Tria, va explicar que les banderes catalana i de Mataró uneixen a tothom, en canvi, la bandera espanyola és una imposició que nega la nacionalitat catalana, perquè és l’expressió simbòlica de l’opressió i de la dominació del nostre poble. Per tant, rebutjar-la és un acte d’afirmació nacional enfront de l’espanyolisme.

Paulí Mojedano (PP), va bromejar dient que “al final aquesta proposta acabarà formant part del programa de les Santes…” per tot seguit menysprear-la, perquè segons digué “no s’adiu amb la Catalunya real, és una proposta que va en contra de la legalitat, que divideix i empetiteix Catalunya”.

Joquim Fernàndez (CIU) s’atribuí el mèrit d’haver presentat mocions similars en altres ocasions, però digué que no sabia perquè havien deixat de presentar la proposta de retirada de la bandera espanyola. Finalment, anuncià que el seu grup s’abstindria perquè la proposta de la CUP estava feta a la contra i contenia adjectius que no compartien. Tot seguit, s’afanyà a dir que la seva postura no era cap claudicació.

Francesc Teixidó (Esquerra), anuncia suport, tot i que comentà que seria millor deixar-ho per a quan sigui possible.

Quitèria Guirao (ICV-EUiA) sense massa explicacions anuncià l’abstenció del seu grup.

Ramon Bassas (PSC-PSOE) digué que “estem a favor de la Llei i aquí no toca parlar-ho. I si s’aprovés es cometria una il·legalitat” i, a continuació, va retreure la hipocresia d’Esquerra i CiU que allà on governen no retiren les banderes espanyoles de les institucions.

La CUP va recordar a CIU que la bandera roja-i-gualda és un símbol històricamet imposat. Va respondre al PP dient que és justament des del nacionalisme espanyol que es pretén empetitir i dividir nacions com la basca i la catalana. I, finalment, va rebatre al PSC-PSOE dient que si el que volen respectar les lleis, primer caldria que ho apliquessin al govern socialista espanyol que es dedica a tombar i manipular les lleis aprovades en el nostre país.

CUP i Esquerra varen votar a favor de la retirada de la bandera espanyola. ICV i CiU encara s’ho estan pensant, i es van abstenir. Mentrestant, PSC-PSOE i PP van votar agafats de la maneta per a ofrenar noves glòries a Espanya, no pas a la ciutat de Les Santes.

Malgrat tot, no callaran el crit de llibertat: Per les Santes i tot l’any, fora la bandera espanyola! Dissabte 25 de juliol, tothom a la Crida amb l’estelada i el mocador!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: