El vaixell de la sorra

5 jul.
Fa dies i dies que un vaixell rovellat i fantasmagòric arrossega i carrega sorra del fons marí maresmenc per refer algunes platges que ja fa temps que van desaparèixer a causa de la urbanització agressiva i antiecològica de la nostra franja costanera.

Fa anys i anys que aquesta pràctica es repteix i, ara per ara, l’única veu discrepant prové dels pescadors d’Arenys de Mar, que aquesta setmana han bloquejat el vaixell de la sorra per a denunciar allò que és obvi, però que els polítics de la comarca callen i tracten de silenciar: s’estan carregant l’ecosistema marí.

Aquesta actuació, dirigida pel Ministeri de Medi Ambient espanyol, és ben vista per alguns veïns i veïnes de Cabrera de Mar, que d’ençà que es va construir el port de Mataró s’han quedat sense platja a bona part del seu litoral. Però, sigui com sigui, davant d’un fet negatiu ja consumat, penso que seria més assenyat evitar mals majors i, consegüentment, caldria refusar que la regeneració de les platges es faci a costa dels ecosistemes marins; i, paral·lelament, això també hauria de ser un argument definitiu per a dir no a la construcció o ampliació dels ports esportius ja existents, començant pel de Mataró.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: