Amb Iniciativa

5 juny

Serà el tercer cop en ma vida que voti una candidatura que no és estrictament catalana. Si no hagués estat per l’acció repressora de l’Estat, segurament hagués optat per fer un vot nul (tal i com proposen diferents moviments socials i plataformes territorials) o bé hagués acabat votant la llista de Revolta Global -Esquerra Anticapitalista, on hi destaca la seva candidata, Esther Vivas, lluitadora per la sobirania alimentària, i la presència de referents maresmencs com Pep Riera i d’antics membres d’ICV com Toni Guirao.

Ara bé, ateses les circumstàncies, considero que Iniciativa Internacionalista – la Solidaritat entre els Pobles (II-SP) és la millor opció. Sobretot, perquè vull que el meu vot serveixi per a denunciar la llei de partits espanyola. Però, també perquè valoro l’esforç militant de molts companys/es de l’esquerra independentista catalana que s’hi han implicat. Precisament, aquest fet ha tornat a posar de manifest -tot i les contradiccions internes- la necessitat de dotar el nostre moviment d’un referent en la lluita institucional, ja sigui a les municipals, a les autonòmiques o a les europees com és el cas.

Dit això, la meva idea és que tots i totes hauríem de prendre’n nota i començar a abordar el repte que ja fa temps estem plantejant: fer que la CUP sigui el referent institucional de l’esquerra independentista i una alternativa necessària i útil per a la societat catalana. Aquest propòsit requereix una extensió territorial de la CUP amb la implantació de nuclis municipalistes arreu de la nació i, allí on sigui possible, que es projecti la seva lluita en l’àmbit autonòmic. Amb voluntat i determinació això serà una realitat. De fet, si ara hi ha una part important del nostre moviment que ha estat capaç de donar la cara per II-SP a les europees, penso que no és demanar massa que en el nou cicle polític que s’està entreobrint es faci el mateix esforç per a garantir l’emergència de la CUP com a nou actor polític en el Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya, que ara per ara és on tenim més possibilitats de colar-nos-hi.

Recapitulo i faig meves les paraules d’un antic company de militància que resideix a Veneçuela:

“Podem seguir el camí que vullgam, però per la meua part crec que ens cal tornar a creure.

Creure que sí és possible.

El canvi.

La unitat.

L’esperança.

La valentia.

I el donar la cara.

I és que, si més no, enmig de la derrota permanent a casa nostra i a Europa, un eurodiputat radical és un nou alè de canvi i esperança per a tots els pobles.

Inclòs el nostre.

Que la desesperança no ens impedeisca veure el sol sortir a la nit.

http://www.goear.com/files/external.swf?file=80008b6

2 Respostes per a “Amb Iniciativa”

  1. "Tati-Pagès-Soulbizarre" Juny 8, 2009 a 6:44 pm #

    gràcies per linkar-nos i gràcies per reconeixer el que som RGlobal, amb independència del vot, el que podem fer junts és molt i l'esquerra anticapitalista és un projecte emergent i que necessita avançar mica en mica i sense por.

  2. bacus Juny 10, 2009 a 5:32 pm #

    Europees 2009 baix maresme:A villassar de dalt extremadura cap vot, cabrera cap vot, premià de mar 2 vots, el masnou 1 vot, montgat cap vot, alella 3 vots, teià cap vot, premià de dalt cap vot, cabrils cap vot, vilassar de mar 43 vots, si que dona per barrinar, no cola.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: