Lògiques complementàries: feixistes al carrer i al Ple

10 maig
D’ençà de l’atac perpetrat el juliol de 2008 contra el Casal Fèlix Cucurull, hi ha un nucli de feixistes que ha consolidat la seva organització a Mataró. Bàsicament: tenen complexe de “brigada de neteja” i es dediquen a esborrar qualsevol mural amb contingut independentista d’esquerres.

El darrer cas ha estat el mural de les dones repintat al passeig Carles Padrós. No va durar ni una setmana que ja l’havien tapat a cop de rodet, junt amb uns altres murals històrics que hi havia a la mateixa paret dedicats a la revolució sandinista de Nicaragua i contra les Empreses de Treball Temporal (ETT).

Però, aquest cop no van actuar sols i van comptar amb el suport paral·lel dels feixistes de corbata, que el passat 7 de maig, a través dels representants del PP van presentar una pregunta al Ple municipal sobre “uns murals al passeig Carles Padrós”.


Sense citar en cap moment el nom de “Maulets” ni tenir en compte que tots els murals ja havien estat sabotejats, el PP exposà que tenia coneixement de l’existència d’un mural amb un missatge que convidava a saltar-se la llei (“Canya a les ETT”) i preguntà si s’havia demanat permís per a fer-lo i si el Govern municipal permetia pintades contra empreses legals.

Francesc Melero (PSC) respongué de forma lacònica: “a la paret hi havia tres grafitis, dels quals el grup que els signà només va demanar permís per refer el de les dones i se’ls va donar permís a partir d’un esborrany. El de les ETT he donat instruccions d’eliminar-lo i incoar una sanció”, va dir.

És així, doncs, com el mateix dijous del Ple els operaris de la brigada municipal varen completar la feina dels feixistes.


Tenim viu el record de les detencions, judici i multes imposades per l’Ajuntament arran d’un mural pintant el 6 de desembre de 2000, però ara la situació ha canviat un xic i sembla que ja no en tenen prou amb la repressió institucional. La complementarietat dels feixistes de carrer i dels fatxes amb corbata no és res de nou (hauríem de repassar Wieviorka) i ens obliga a reflexionar sobre l’impacte i l’abast dels nostres actes militants. Res és neutre o innoccu.

Anuncis

Una resposta to “Lògiques complementàries: feixistes al carrer i al Ple”

  1. Marc Mai 24, 2009 a 8:41 pm #

    Maulets van ser els que primer van tapar el mural sandinista per posar “independència revolució”, la qual cosa em va fer molta ràbia i fins i tot gràcia quant vaig veure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: