Visca el moviment estudiantil català! Prou manipulació! Prou repressió!

26 marçDurant els últims tres dies els mitjans de comunicació servils al poder han estat difonent imatges d’estudiants violents, de policies indefensos i preparant el terreny per justificar el setge policial a la manifestació estudiantil convocada dijous 26 de març contra el Pla Bolonya i contra la repressió.

Avui, però, s’ha destapat que algunes de les imatges divulgades eren material filtrat pels Mossos per tal de justificar la seva actuació. Eren imatges corresponents a manifestacions de fa mesos o simplement falses.

És a dir, els càrrecs polítics i policials i els periodistes afins haurien contribuït a intoxicar l’opinió pública per desprestigar el moviment estudiantil que lluita contra la mercantilització de la universitat pública.

Al llarg de tota la setmana periodistes, tertulians, politòlegs, professors carques i estudiants esquirols han carregat en contra de la mobilització i han pretès dividir el moviment estudiantil entre “bons” i “radicals” alhora que blasmaven l’exhibició de pública d’estelades.

Malgrat tot, no han pogut tapar les evidències i molta gent ha comprovat (alguns amb gran decepció) que la policia autonòmica està al servei del Capital i d’Espanya i que actua igual que ho feia la policia nazional: a cops de porra i en castellà.

Aquest matí he estat altre cop a la UAB i he constatat que la vaga i jornada de lluita era àmpliament secundada. A la nit, des de casa, m’he connectat al canal de vídeo de barrisants.org i al xat de vilaweb.cat per seguir la marxa estudiantil de dijous 26, i m’he emocionat molt amb la maniobra intel·ligent presa pels organitzadors que han canviat el recorregut deixat en pilotes tot el dispositiu de videovigilància, tanques i robocops. Em trec el barret!

Arreu s’han fet manis, tancades i concentracions: Lleida, Girona, Tarragona, València… i arreu s’ha visualitzat clarament que l’esquerra independentista és la punta de llança del moviment estudiantil. Ara per ara, doncs, només resta veure si Saura, Huguet i els rectors universitaris dimiteixen i es planteja un diàleg real, que fins ara ha estat inexistent.

Finalment, reitero la meva solidaritat amb una persona exemplar: Tomàs Sayes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: