Una universitat elitista a Mataró?

25 març
Com a persona d’esquerres i com a català no em fa gens de gràcia que l’Ajuntament de Mataró doni suport i destini recursos públics a afavorir la implantació a la ciutat de la Universidad Europea de Madrid (UEM).

Els bots d’alegria del PSC i de les dretes locals (CiU i PP), deixen entreveure que ens amaguen informació i que han existit tempteigs i negociacions prèvies, els termes de les quals desconeixem. I tot aquest enrenou apunta altre cop cap al Sr. Lluís Bassat, un destacat prosionista que els mitjans i polítics locals insisteixen a presentar-nos com a un filantrop i amant de la cultura. Diguin el que diguin, és prou clar que aquest senyor representa uns interessos econòmics molt poderosos i que està movent els seus fils per situar-los a la nostra ciutat amb el vist-i-plau de les classes dominants i del govern municipal.

Mentre l’Alcalde Baron fa veure que es deixa seduir, el Sr. Joan Mora (CiU) es penja medalles i ens diu que és una gran oportunitat (quin humor!) i tot seguit ens canta les excel·lències del projecte com si fos un agent comercial comissionat.

Anem a pams: una universitat privada és per definició un negoci, i malgrat l’amenaça de la “mercantilització” que imposa el Pla Bolonya, la universitat pública sempre serà millor enfront de l’elitisme de la privada. Per tant, per què necessitem una universitat privada? No seria millor treballar per una universitat pública sòlida i arrelada a les necessitats del territori?

D’altra banda, el fet que la candidata sigui una universitat ultraconservadora, aliena (per no dir bel·ligerant) al país i a la llengua catalana, haurien de ser motius de preocupació i no pas de joia. Vaja, que al pas que anem, Mataró pot convertir-se en el meeting point de tota la caspa reaccionària que predica per les Espanyes.

Finalment, per si no n’hi havia prou amb el batibull del Tecnocampus, ara cal apuntar el perill que s’hipotequi un altre espai de la ciutat (els Turons) a favor d’una iniciativa privada. Tot plegat, és molt decebedor. Irònicament, podem dir que encara estem de sort que ens governen les “esquerres”…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: