Calçots contra l’especulació

15 marçLa calçotada popular contra l’especulació d’enguany, organitzada per la gent de la CUP de Mataró, ha estat tot un èxit. El sol espaterrant i el canvi d’emplaçament han fet que la jornada d’avui hagi congregat més gent que mai. L’acte l’organitzem anualment des del 2004 per denunciar el model de ciutat imposat pel govern municipal.

Manifest calçotada contra l’especulació 2009 (CUP de Mataró)

La conjuntura actual de Mataró es pot resumir en poques paraules: desocupació i precaritetat laboral, deslocalització i tancament d’empreses (sector productiu), dèficit d’equipaments i serveis públics (escoles, centres de salut, zones verdes, biblioteques, equipaments cívics i esportius…), mobilitat caòtica, destrucció dels espais naturals i agrícoles periurbans.

Això no ve d’ara, fa 30 anys que els successius governs municipals del PSC (amb o sense el suport d’ICV i ERC) han defensat un model de ciutat basada en el creixement sense límits, en l’especulació com a únic motor econòmic. L’actual crisi econòmica posa en evidència que s’ha construït i s’ha crescut més enllà de les pròpies necessitats; que no s’ha preservat el patrimoni arquitectònic i natural de la ciutat; que no s’ha planificat l’urbanisme i la ciutat pensant en les persones.

Per això, es fa necessari continuar denunciant públicament el creixement urbanístic desordenat, que obvia la participació ciutadana, i que s’agenolla davant dels interessos privats. Ara i aquí:

– No al trasllat / destrucció de Can Fàbregas i de Caralt.

– No a la massificació dels barris. Figuera Major, Cerdanyola, Rocafonda, no necessiten més pisos,necessiten equipaments i zones verdes!

– No a la degradació de les Cinc Sènies: cal desenvolupar els usos agraris, cal tancar l’aparcament de camions il·legal i rebutjar la proposta de traçat del tren pel mig del sòl agrari.

NO A L’ESPECULACIÓ!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: