Ni Barça, ni Espanya: Països Catalans!

14 febr.

Deixo de banda les implicacions alienadores del futbol i em centraré en la relació del Barça amb la identitat nacional catalana. Considero que el Barça és el paradigma del país regionalitzat i provincià en què vivim, fins al punt que molta gent de la ceba hi recorre per a sublimar els desigs de llibertat. Qualsevol partit Barça-Madrid es presenta com un duel Catalunya-Espanya i, des de petit ho he mamat així. Òbviament, prefereixo que el Barça guanyi i que la mainada s’identifiqui amb un equip català que no pas amb un de fora.

Malgrat tot, el recent litigi entre el Barça i TV3 per la retransmissió dels partits, ha deixat clar que el Barça és un negoci i no pas un país. Prova d’això és que el Barça juga a la lliga espanyola i, en conseqüència, arreu del món és considerat com a un equip espanyol. Per a corregir aquesta anomalia, que Alfred Bosch ha batejat com a “Barçalunya”, cal que els culés catalanistes es fiquin al cap que necessitem seleccions esportives catalanes que congriïn i vehiculin el sentiment nacional que avui dia monopolitza el Futbol Club Barcelona.

http://www.goear.com/files/external.swf?file=46372bc

Una resposta per a “Ni Barça, ni Espanya: Països Catalans!”

  1. fotlifoc febrer 18, 2009 a 12:52 pm #

    Si volem seleccions, cal que els indepes estiguin en qualsevol acte esportiu, des d’un partit del Barça fins el partit del l’equip del barri o del teu poble, encara que jugui a quarta regional o a bitlles.I el que no hem deixar es que el barça se’l quedin o ens el robin els espanyols. Si llegeixes la història del club, veuràs que abans de la república, ja s’identificava el barça amb el catalanisme, de fet l’espanyol, creat el 1903, (el FCB es va crear el 1899) es diu així com una reacció de la burgesia espanyola de Barcelona, davant del barça i del desaparegut Futbol Club Català.Visca el Barça!Visca la Terra!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: