Si no volien cols…

29 gen.
Divendres 30 de gener participaré en la presentació pública a Mataró de la campanya “Deu mil a Brussel·les per l’Autodeterminació“. Entenc que és una iniciativa de base i transversal necessària, perquè situa el dret d’Autodeterminació en la centralitat del debat polític.

Una centralitat imprescindible en el moment polític actual, marcat per l’esgotament del cicle autonòmic encetat fa trenta anys. Després de les reformes estatutàries de 2006, la nació catalana només té dues opcions: dissoldre’s en el magma espanyol o bé independitzar-se.

L’exercici del dret d’Autodeterminació (dret de decidir) és el mecanisme democràtic per a accedir a la independència, és a dir, la constitució d’un estat propi per a tota la nació catalana. Un estat propi, que garanteixi allò que ara mateix no tenim: sobirania política i financera. Altrament, la cohesió social, el territori i la identitat lingüística i cultural seguiran esllanguint-se com fins ara.

La Unió Europea no és cap garantia ni cap salvació. Simplement, és el context de lluita (geopolític) en què hem de bastir l’estat propi dels Països Catalans. Per tant, és pertinent tornar a evidenciar, igual que ja vam fer-ho el 2005 votant no al Tractat de la Constitució Europea, que els pobles estem per damunt de les fronteres imposades per l’Europa del Capital.

Manifestar-se a l’estranger només ha de tenir un objectiu: internacionalitzar la causa catalana.

Ara bé, la clau de volta no està ni a Madrid ni a Brussel·les, sinó en la mobilització del poble català a favor de l’Autodeterminació. Delegar aquesta responsabilitat en els partits polítics és un greu error, per això, és important la consolidació de plataformes i xarxes ciutadanes que tensin la corda i arrosseguin el conjunt de la societat cap a un horitzó més just i digne.

Al Maresme la iniciativa parteix de gent de diverses sensibilitats polítiques. Moltes d’aquestes sensibilitats segurament no encaixen amb el monolitisme dels partits amb representació; en aquest sentit, serà interessant (i revelador) veure si la moció de suport proposada des de la campanya “Deu mil a Brussel·les per l’Autodeterminació”, que presentarem conjuntament la CUP i Esquerra, prospera i s’aprova en el proper Ple municipal de Mataró. En qualsevol cas, si no volien cols… aquí ja n’hi ha deu mil que anem cap a Brussel·les!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: