Mataró Bus, millora la mobilitat o el negoci?

19 gen.
Dissabte passat l’alcalde Baron i el regidor Oriol Batista van organitzar una xocolatada a la plaça de Santa Anna per a celebrar la renovació de CTSA (marca del hòlding Avanza Grupo) en l’explotació del servei de Mataró Bus.

Envoltats de 12 autobusos “supermoderns”, “adaptats” i “sostenibles”… els discursos oficials es van centrar a cantar les meravelles d’un servei públic que es manté externalitzat per decisió política del govern municipal (PSC, ICV-EUiA i Esquerra), un govern que a sobre té la barra de dir-se d’esquerres.

En cap moment es va posar en dubte l’eficiència de l’empresa, quan no fa pas massa que apretava als seus conductors fins al punt de negar-los el dret d’anar a pixar. Durant l’acte institucional van regalar un grapat de targetes, però es va ometre un fet important: el bitllet senzill ha passat a costar 1,35 euros (un 3,85% més) i la targeta de 10 viatges 7,40 euros (un 8,82% més).

D’altra banda, un simple cop d’ull a la guia amb els nous traçats de les línies serveix per constatar que les reinvindicacions veïnals, que la CUP també va emfasitzar en el seu programa electoral de 2007, han estat parcialment recollides; si més no, ara hi ha connexió transversal entre barris com Rocafonda i Cerdanyola i s’amplien els itineraris fins a les urbanitzacions. Ara bé, tot indica que els nostres governants han tornat a desar dins del calaix tot allò que fa referència a la planificació supramunicipal; per exemple, per què no s’ha previst una connexió amb els polígons d’Argentona i Cabrera de Mar? Sembla, doncs, que haurem d’esperar al 2013 (data de renovació de la concessió) perquè algú planifiqui pensant en el territori i no amb el melic.

Finalment, coincidint amb els festejos del Mataró Bus, cal remarcar que el govern municipal de Mataró segueix jugant al gat i la rata amb la construcció de l’estació d’autobusos. Aquesta infraestructura és cabdal per a la mobilitat de la ciutat i cal esperar que, si no hi ha cap interferència partidista, l’estudi que realitzarà la Generalitat de Catalunya confirmarà aquesta necessitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: