Posem fil a l’agulla!

11 gen.
Hem celebrat l’Assemblea Nacional extraordinària de la CUP a Mataró. A la sala d’actes del Biada hi havia més de tres-centes persones. Aproximadament 25% dones i 75 % homes, amb una mitjana d’edat de 30 anys. Moltes cares conegudes, canalla voltant i unes quantes embarassades…

Hem començat aprovant per unanimitat donar suport al David de la CUP de Vilafranca del Penedès, que està pendent d’ingrés a presó per culpa d’una sentència judicial condemnatòria pels fets del 12 d’octubre de 1998 i perquè la jutgessa va fer servir com a antecedents penals el fet que hagués estat insubmís al servei militar.

Damunt de la taula teníem quatre ponències. Una ha estat retirada i després de dues votacions eliminatòries s’ha aprovat la ponència tàctica-estratègica “La CUP, l’alternativa necessària”, signada per les assemblees de Lleida, Manresa i Sant Celoni, i en la qual també hi vaig fer una breu aportació.

Considero que totes tenien elements enriquidors que convindria tenir en compte. En aquest sentit, he fet tres intervencions i coincideixo en la necessitat de millorar el text aprovat, sense que això suposi desfigurar-lo de les seves propostes troncals, que són les següents:

– Formalment, defineix la CUP com a una organització política assembleària d’abast i àmbit nacional, que s’extén arreu dels Països Catalans i que, partint de l’àmbit municipal, treballa per uns Països Catalans independents, socialistes, ecològicament sostenibles, territorialment equilibrats i no patriarcals.

– Proposa tres nivells de concreció (local, comarcal-regional i nacional) en els quals cal desplegar els eixos programàtics de la unitat popular: 1) defensa dels drets polítics del poble català, 2) defensa dels drets de les classes populars i la igualtat, 3) defensa del territori, 4) defensa de la llengua i la identitat nacional.

– Enfortiment de l’organització: marca com a objectiu a assolir que la CUP esdevingui el front referencial i la projecció pública de la unitat de totes les lluites sectorials i d’organitzacions de l’Esquerra Independentista i amb la voluntat d’incidir en tots els àmbits i marcs de lluita. Aposta per l’expansió territorial, per enfortir l’organització nacional i la formació política.

– Proposa una Taula de Coordinació estable amb la resta d’organitzacions de l’Esquerra Independentista, de caràcter intern (sense crear sigles noves i sense projecció pública), destinada a servir d’instrument de comunicació, trobada, debat i discussió.

– I, finalment, pel que fa a les eleccions i la presència en les institucions, remarca que no són un objectiu en sí mateix sinó un mitjà i, conseqüentment, previ debat i consentiment de l’Assemblea Nacional, obre la porta a la participació en comicis electorals supramunicipals .

Hem dinat a quarts de cinc, amb un àpat cuinat i servit pels companys/es de l’Atzucac i de l’assemblea de Maulets del Maresme.

Tot bé, però ara ve el més difícil: traduir les paraules en fets.

Altres opinions:

Alexandre Maymó

Joan Jubany

Rosa Grau

Francesc Ribera

Toni Rico

Pau Juvillà

Josep Anton Vilalta

Jordi Navarro

Laia Jurado

Anuncis

Una resposta to “Posem fil a l’agulla!”

  1. Jordi Navarro Morera gener 13, 2009 a 12:46 am #

    Juli, felicita als cuiners i cuineres de Mataró. Després d’hores d’assemblea venia de gust fer un bon àpat acompanyat de camarades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: