La incineració és un mal negoci per a la salut

23 nov.

El tub verd és com un conte de fades que el govern municipal de Mataró ens explica una sèrie de bondats per contrarestar la xacra de la planta incineradora. Malgrat tot, implícitament, reconeixen que cremar la brossa contamina l’aire que respirem, però ens diuen que no tenen més remei perquè no reciclem prou.

Bé, doncs resulta que d’ençà de la implantació del sistema de recollida selectiva, la ciutadania ha fet una part dels deures i s’ha aconseguit reduir les 52.624 tones de rebuig que Mataró portava a cremar el 2004 fins a les 42.000 de l’any passat. Aquesta hauria de ser una bona notícia per a la nostra salut, però no ho és. Perquè, en comptes de reduir el volum d’incineració, i per tant la contaminació de l’aire, el nostre Ajuntament ha decidit fer negoci i revendre la part sobrant a d’altres municipis de la comarca.

(Obro parèntesi: aquí és on m’agradaria fer moltes preguntes als companys/es d’ICV de Mataró. Tanco parèntesi)

Per tant, recapitulem: la incineració sabem que no resol el problema dels residus urbans, simplement l’encobreix, i a més a més d’emmerdar-nos l’aire resulta que és un sistema que no funciona amb criteris d’ús racional sinó per interessos dineraris.

Dit això, reitero allò que ja vam esmentar en el el debat del pressupost i del PAM de 2009: exigim el tancament d’una de les principals fonts de contaminació de la ciutat i la comarca, la incineradora, perquè es tracta d’un model obsolet que cal canviar per noves mesures per fer el tractament de residus urbans”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: