Comencem a escalfar motors: cap a una Vaga General europea!

4 oct.
Dimarts 7 d’octubre es farà una manifestació a Barcelona per rebutjar la Directiva europea de les 65 hores. Aquest fet ha motivat que diversos sindicats i col·lectius de Mataró i del Maresme hàgim decidit impulsar un espai de trobada, una plataforma per informar i mobilitzar la ciutadania contra l’allargament de les jornades de treball i contra la Directiva europea de “retorn”. Ambdues propostes són la concreció pràctica de l’Europa neoliberal i racista que ja vàrem rebutjar en el referèndum del Tractat de la Constitució europea (2005).

Els dèficits democràtics han estat inherents a tot el procés de construcció de la UE, però ara estem davant d’una ofensiva que amenaça de forma directa els drets socials adquirits després de moltes dècades de lluita. Si ara cedim, indubtablement, anirem cap enrere i això anirà en prejudici dels més febles, de les classes populars.

Per tot plegat, hem decidit crear la “Plataforma Unitària del Maresme contra les Directives europees de les 65 hores i de Retorn” amb la qual pretenem iniciar una dinàmica local i comarcal de treball unitari amb la vista posada al dia en què el Parlament europeu aprovarà o refusarà la Directiva europea de treball. Aquesta data no pot passar per alt a cap treballador / treballadora d’aquest país, per això, es planteja la possibilitat de convocar una Vaga General d’abast europeu. Sigui com sigui, des de Mataró i el Maresme sumarem el màxim d’esforços i complicitats per aconseguir que aquesta directiva no prosperi i també perquè es derogui directiva de “retorn”, recentment aprovada.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: