Moviments de base interessants

28 set.
La setmana passada Òminum Cultural, l’IEC, Unió de Pagesos, CCOO, UGT i USOC van signar un manifest “pel finançament i el compliment de l’Estatut”. Si no és per l’afany de poder (les molles…) no s’entén que encara hi hagi gent que insisteixi a agenollar-se davant de l’Estat espanyol.

Per sort la “societat civil” és molt més dinàmica i diversa que les organitzacions que diuen representar-la. És en aquest punt on cal assenyalar dos fets que penso que són rellevants, perquè demostren la tesi de la “sobiranització del catalanisme” i desenvolupen una estratègia basada en la mobilització, la internacionalització i la ruptura:

Primer. La iniciativa sorgida a redós del facebook (!) i del Gran Blog del Sobiranisme, consistent a organitzar una manifestació de 10.000 catalans a Brussel·les per reivindicar el dret d’autodeterminació. Si aquesta mobilització va bé, pot contribuir a redreçar el batibull de la PDD i, de passada, a donar a conèixer les reivindicacions catalanes a Europa. Malgrat tot, caldrà esperar i estar a l’aguait de les possibles intromissions dels partits (CiU i Esquerra), que podrien instrumentalitzar aquesta mobilització de cara a les eleccions al Parlament europeu de 2009.

Segon. La campanya del centenari de l’estelada, que ha tingut el seu moment àlgid a la Diada Nacional de l’11 de setembre, quan es va emplaçar els ajuntaments a penjar la bandera estelada. Aquí s’ha evidenciat l’immobilisme de les grans institucions i aparells de partit, però també la gran capacitat de ruptura de l’àmbit municipalista, un fet que caldria tenir molt en compte i que a més a més té antecedents històrics, com el 14 d’abril de 1931, que ens mostren un possible camí a seguir.

Vilafranca del Penedès, 10 de setembre de 2008. Davant la negativa de l’alcalde del PSC de donar compliment a l’acord del Ple de penjar l’estelada, la gent sortí al carrer i prengué la iniciativa, igual que va succeir a d’altres poblacions com Girona. [foto: J. Salvia]
Anuncis

Una resposta to “Moviments de base interessants”

  1. Espanya no Setembre 29, 2008 a 8:34 am #

    ei hem creat un bloc per denunciar que espanya no t’estimaespanyanotestima.ppcc.catvisitans!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: