Cinema a la fresca en català: "de mica en mica s’omple la pica"…

26 set.
El passat 17 de setembre la Federació d’Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) es va reunir amb el regidor de Participació Ciutadana, Sr. Carlos Fernández, i una de les actuacions que varen acordar va ser impulsar les projeccions de cinema a la fresca en català als diferents barris de la ciutat.

És una bona notícia i més tenint en compte que des de la CUP ja vàrem denunciar la marginació de la llengua catalana en les programacions de les pel·lícules dels cicles de cinema a la fresca. Precisament, el maig de 2005, fa més de tres anys, vàrem adreçar un escrit a la FAVM on lamentàvem l’absència de pel·lícules en català alhora que els oferíem el nostre suport per tal d’aconseguir que la tasca d’arrelament, lúdica i festiva, que realitzen les entitats veïnals amb el Cinema a la Fresca, també pogués fer-se amb pel·lícules en català. Tot plegat confirma que les coses poden canviar i millorar si perseverem en la lluita.

Malgrat que aquest gest és una mesura molt positiva, cal no caure en l’anècdota i fer extensiva la presència de la llengua catalana a molts altres àmbits de les relacions socials i activitats culturals de la ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: