De boletaires i trinxeraires

23 set.
Ja fa uns quants dies que a la tele estan promocionant la nova temporada del programa “Caçadors de bolets”. A tothora (homes del temps, informatius, tertúlies…) ens diuen que serà una bona anyada pels bolets, gràcies a les pluges d’aquest setembre. I, malgrat les aparences jo considero que aquest tipus de programes i d’informació estan promovent una moda irresponsable i gens respectuosa amb el medi natural. D’aquí poc, una plaga d’urbanites, amb els seus quatre per quatre, inundaran els boscos del nostre país i trencaran la calma i l’equilibri dels ecosistemes. Gràcies a TV3 la depredació, disfressada de “cosa nostrada”, tornarà a ser un esport nacional.

A la tele només ens mostren la cara amable i ensucrada de la muntanya (sempre concebuda com a un mer parc temàtic a disposició dels habitants de les ciutats).

En canvi, ens amaguen o passen de puntetes quan han de tractar realitats més desagradables com la destrucció de boscos. I vet aquí, que això és el que està passant des de fa uns dies en uns terrenys de la baga de Carboners de Setcases (Ripollès), propietat de la Generalitat de Catalunya, on hi ha un valuós bosc de pins negres que volen talar sense cap consideració.

Justament, perquè és probable que TV3 no en digui ni piu convé moure’s i posar en evidència l’altra cara moneda. Per això, us emplaço a donar suport a la campanya endegada per cinc entitats (AEMS – Rius amb Vida, Associació Naturalistes de Girona, Associació ARÇ del Ripollès, GEDENA i GDT), que demanen que traslladeu la vostra queixa per correu electrònic a les bústies de la Direcció General de Medi Natural i de l’Ajuntament de Setcases (responsables de la tallada d’arbres):

stgirona.dmah@gencat.cat i setcases@ddgi.es

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: