A Mataró calen cartelleres públiques

8 set.

El darrer 4 de setembre, en el Ple Municipal Ordinari, la CUP va preguntar al govern sobre les noves cartelleres tancades amb un vidre que s’han instal·lat, sense previ avís, a diversos punts de la ciutat i va formular un prec per tal que es doti a Mataró d’una xarxa de cartelleres públiques accessibles a totes les entitats, moltes de les quals ara són objecte de sancions perquè no hi ha espais adequats per penjar els seus cartells informatius. El regidor de Participació, Sr. Carlos Fernández, va tirar pilotes fora i va dir que les noves cartelleres només són d’ús per a les entitats dels centres cívics i que “no hi ha pressupost” per atendre la petició d’instal·lar cartelleres públiques.

La polèmica sobre les cartelleres és un assumpte pendent de resolució a Mataró, però no és un problema exclusiu de la nostra ciutat perquè a d’altres ciutats com Girona el PSC també està protagonitzant un estira i arronsa amb el teixit associatiu. El rerefons de tot plegat és determinar qui controla l’espai públic, la ciutadania i les seves entitats o bé els interessos privats? Amb fets tan evidents i, aparentment, fàcils de resoldre, la CUP ha tornat a posar el dit a la nafra, deixant al descobert l’escassa credibilitat que mereix l’etiqueta de “la participació ciutadana” propugnada pel govern municipal de Mataró sota la batuta del PSC.


Pregunta i prec de la CUP

Darrerament s’han instal·lat unes quantes cartelleres a la via pública tancades amb un vidre.

Des de la CUP venim exigint la col·locació de cartelleres en llocs públics a fi que les entitats de la ciutat puguin informar de les seves activitats. Actualment no es disposa de cap espai per fer-ho. Això provoca que diverses entitats locals hagin d’afixar els cartells en llocs que no pertoca, incomplint així necessàriament les ordenances municipals per poder exercir el dret d’informar la ciutadania de les seves activitats.

És per això que celebrem l’aparició d’aquestes cartelleres noves. Tanmateix, constatem que no se n’ha informat les entitats locals, ni sabem on són situades,
ni qui té dret a utilitzar-les.

Per tot plegat, el grup de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) fa les preguntes i el prec següents.

Preguntes:

-Quantes cartelleres noves s’han instal·lat?
-Qui en pot fer ús?
-Quins són els requisits per fer-les servir?

Prec:

Demanem que s’instal·lin de forma permanent, a totes les places i als carrers més concorreguts de la ciutat, cartelleres públiques accessibles a totes les entitats locals, on puguin anunciar lliurement les seves activitats.

També demanem que siguin retirades totes les multes imposades a les entitats locals per penjar cartells a la via pública per manca de llocs adequats per fer-ho, i que no se n’imposin més per aquest motiu, fins que no s’hagi creat la xarxa de cartelleres públiques que demanem.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: