Desnuclearització ja!

21 ag.
Les imatges de Txernòbil (1986) ens mostren cap a on ens pot conduir un món nuclearitzat: la devastació. D’allò no se’n parla o se’n parla poc. Va ser un “accident”, diuen. La crua realitat però, són les ciutats i pobles deserts, els territoris oblidats, la memòria abolida. Els qui detenen el Poder sempre miren cap endavant i poques vegades s’aturen a reflexionar sobre allò que han deixat enrere.

Als Països Catalans l’amenaça nuclear ja fa temps que no és ciència ficció; som davant d’un risc real i tangible, però que es manté ocult perquè hi ha una minoria poderosa que l’assumeix com a un mal menor perquè el que realment els importa són els dividends de companyies com Endesa i Iberdola. La fuita que es va produir a Ascó el novembre de 2007 n’és la prova fefaent de com juguen amb l’ecosistema i la salut de les persones. Una multa no resol res perquè, com ja ha destapat la premsa, les companyies titulars guanyen en un sol dia més del doble de la sanció màxima que els vol imposar el govern espanyol.

Diuen que necessitem les nuclears perquè cada cop hi ha més consum d’energia (imperatiu del mercat), però aquest argument defuig la responsabilitat i només serveix per avalar la riquesa d’uns pocs i el paradigma del creixent il·limitat. En aquest sentit, als Països Catalans qualsevol proposta política de transformació social i alliberament que pretengui ser creïble, ha d’exigir la immediata desnuclearització de la nostra terra com a punt de partida per a la consecució d’un model de sobirania energètica, alternatiu i sostenible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: