LEC

9 ag.

Ernest Maragall ha enviat a tots els docents que la Generalitat té en plantilla una carta fent-se el simpàtic per acompanyar un opuscle de propaganda institucional amb els eixos bàsics de l’avantprojecte de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Ens diuen que és una llei de país. Però, potser caldria començar per aclarir a quins interessos afavoreix i de quin país ens parlen. Per això, repassar l’avantprojecte de LEC, recentment aprovat pel govern català (tot i l’oposició -anecdòtica?- d’ICV-EUiA), resulta molt clarificador del tarannà neoliberal i espanyolitzador dels nostres governants.

Els punts foscos que a cop d’ull he observat en el pamflet i en el web lleieducacio.cat són: la insistència en la gestió dels centres perquè funcionin com si fossin empreses, el reforçament de la jerarquia (torna el “dire”), l’èmfasi en l’autoritat i la meritocràcia i les al·lusions a la flexibilitat i l’externalització disfressades d’autonomia i descentralització (via municipis).

Ara bé, per entendre què caram ens estan intentant colar només un consell: llegiu l‘exposició crítica feta per USTEC-STE’s.

D’altra banda, l’eventual aprovació de la LEC també cal emmarcar-la en el qüestionament dels avenços assolits amb anterioritat en matèria de llengua catalana. El fet que s’hagi postposat un curs l’aplicació de la tercera hora de castellà ja és tot un avís del que pot succeir més endavant quan cada centre apliqui el seu propi pla lingüístic d’acord amb l’articulat de la LEC (ep! estatutàriament és impecable, sinó repasseu l’ambiguïtat meticulosament calculada en la introducció del terme “normalment” que figura en l’art. 6.1 de l’Estatut de 2006… uf!).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: