Nens i nenes de Palestina visitaran Mataró

24 jul.
Les entitats del Casal Fèlix Cucurull de Mataró donarem suport a la iniciativa “Vacances per la pau” que impulsa l’associació Pau Ara i que la IAC ha traslladat a Catalunya. Dissabte 26 de juliol hem organitzat una visita a Mataró d’una delegació de deu nens/nenes de Palestina, provinents dels camps de refugiats d’aquell país ocupat per Israel. Són nens i nenes orfes de guerra o amb pares detinguts, que estaran a Catalunya del 22 al 16 d’agost. Per això, i aprofitant que la seva visita coincidirà amb les Santes, us emplacem a participar en la trobada amb els nens i les nenes de Palestina i a mostrar-los la nostra solidaritat i afecte.

Trobada amb els nens i les nenes Palestines a Mataró, dissabte 26 de juliol:

11 h: Arribada a la plaça del darrere de l’Ajuntament del grup de nens i nenes palestines.

Cap a ¾ de 12: Anirem cap al “Concert de Barram” a la Riera entre el carrer d’Argentona i la Muralla de la Presó.

A les 2 del migdia; Barram i repicada des de la plaça de Santa Maria i després (a partir de 2/4 de 3) farem una dinar de germanor al Casal Aliança al carrer Bonaire. El menú consta de:
pica pica amb amanides, pizzetes de tonyina, olives, patates, etc… hamburguesa de pollastre amb patates fregides i gelats [El preu és de 14 euros i el menú infantil és de 7 euros]

Cap a les 5 de la tarda; rebuda institucional a l’Ajuntament de Mataró.

A les 6 de la tarda; tots cap al Parc Central (plaça de la música) a gaudir dels diferents espectacles i les atraccions de circ i màgia.
En acabar, comiat.

El programa Vacances per la Pau 2008 és un programa d’auxili humanitari als infants palestins: És un programa d’auxili humanitari en la mesura que està adreçat als sectors més desafavorits de la població infantil palestina. Tots els nens i les nenes participants pertanyen a camps de refugiats i refugiades. La població refugiada de Palestina és la més vulnerable de totes. Sis milions de palestins i palestines viuen en camps de refugiats distribuïts a Cisjordània, Gaza i els països àrabs circumdants. Són les més grans víctimes de la injustícia històrica que significa la Nakba, que ara compleix 60 anys. En efecte, l’any 1948 l’ONU va decidir la participació del comandament britànic de Palestina entre un comandament jueu i un altre àrab. Aquest és el començament del desastre que té com a conseqüència que, encara avui, aquests milions de palestins estiguin obligats a viure en camps de refugiats.

El Projecte Vacances per la Pau 2008 és un projecte educatiu: És un projecte que parteix de la pedagogia de la no violència i de l’educació en la interculturalitat. El programa Vacances per la Pau 2008 està adreçat als nens i nenes palestins, però també als nens i nenes dels territoris de l’Estat espanyol que conviuran amb ells i elles. Les associacions i sindicats que han subscrit el compromís de tirar endavant aquest projecte pretenen oferir eines, tant als infants palestins com als catalans i als de la resta de territoris, per a que en la vida adulta tinguin capacitat de discernir sobre la conveniència o no d’una resolució no violenta dels conflictes i de la necessitat o no de la convivència entre els pobles i les cultures.

El Projecte Vacances per la Pau 2008 és un projecte solidari amb l’alliberament del poble palestí. Les associacions i sindicats compromesos amb aquest projecte no som neutrals a aquest conflicte i entenem que, en l’antic comandament a Palestina, es va imposar la raó de la força per damunt de la força de la raó. Durant dècades, s’ha enganyat la població pública mundial, presentant l’estat d’Israel com la creació necessària per a un poble sense terra que s’instal·la en una terra sense població. Aquests nens i nenes dels camps de refugiats són UNA AMBAIXADA INFANTIL que ens mostra que aquesta terra no només no estava deshabitada sinó que cal buscar una solució a aquesta injustícia.
Les associacions i sindicats compromesos amb aquest projecte mostrem la nostra repulsa cap a la posició mantinguda durant dècades per la dita Comunitat Internacional. Les injustícies i el militarisme imposat per l’estat d’Israel haguessin estat inviables, al nostre entendre, sense el suport dels EEUU i sense la posició de la majoria dels governs de la Unió Europea.

L’Associació Pau Ara, des de la seva seu federal realitza la selecció de les nenes i els nens participants, en col·laboració amb la Coordinadora dels Comitès Populars dels camps de refugiats de Cisjordània, amb els treballadors palestins de la UNWRA (Comitès de Nacions Unides per als refugiats palestins) i l’ISM (Moviment de solidaritat internacional). L’Associació Pau Ara, amb les contraparts palestines, a més, es comprometen a portar a terme programes en tots aquests camps de refugiats perquè els nens i nenes que vinguin a l’estat espanyol hagin preparat abans del viatge activitats pedagògiques, culturals i també de caràcter lúdic i esportiu, perquè una de les seves funcions com a ambaixada infantil és la de donar a conèixer als pobles de l’estat espanyol els balls, la música, les cançons palestines, conjuntament amb jocs i altres activitats lúdiques pròpies dels nens i nenes del seu país.

Una resposta per a “Nens i nenes de Palestina visitaran Mataró”

  1. Jordi Juliol 25, 2008 a 11:06 am #

    Per allà en hi veurem.SalutJordi Merino

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: