Can Fàbregas 1 – Ajuntament 0

21 jul.
“aquesta Direcció General informa desfavorablement l’alienació directa, per part de l’Ajuntament de Mataró, a favor de Promocions Urbanístiques de Mataró, SLA, del 59,4 % indivís de la parcel•la resultant VI del PMU-01d Ronda Barceló Illa Fàbregas i de Caralt, d’aquest terme municipal, ja que considera que: d’una banda, l’Ajuntament no és titular del proindivís i, per tant, no hi ha objecte d’alienació i, en conseqüència, és necessari que es procedeixi a aprovar definitivament el projecte de reparcel•lació, atermenar, inventariar i inscriure al Registre de la Propietat el proindivís la finca resultant; i d’altra no queden suficientment justificades i acreditades les circumstàncies excepcionals que aconsellen l’alienació directa del proindivís esmentat a favor del copropietari, ni els motius que impossibiliten que l’interessat en l’adquisició no pugui igualment accedir a la venda en pública subhasta, procediment que garanteix el compliment dels principis de publicitat i lliure concurrència, i sense perjudici que el copropietari pugui exercitar el dret de tempteig o retracte que li atorga la legislació vigent”.

La resolució de la Direcció General d’Administració Local (Generalitat de Catalunya) és fruit del recurs interposat per la CUP. Resultat: la venda dels terrenys de l’illa Can Fàbregas, on hi volen encabir –prèvia destrucció de la fàbrica- El Corte Inglés no és procedent perquè s’hauria d’haver fet per subhasta pública.

Per tant, es confirmen les irregularitats comeses des del govern municipal de Mataró (PSC, ICV-EUiA, Esquerra) en la venda dels solars (que de facto, invalida la venda dels terrenys, quantificada en 6.887.153,44 euros) perquè no es va fer conforme la llei. I, alhora, es torna a posar de manifest l’obscurantisme de l’actuació del govern municipal en l’afer de Can Fàbregas, ja que aquesta resolució ha estat amagada fins al dia d’avui.

Mentrestant, el front judicial obert per la CUP va fent via i tot fa pensar que els quatre recursos judicials presentats ens donaran més motius d’alegria i més raons per seguir defensant la preservació del patrimoni arquitectònic.

Notícies relacionades: El Punt
Anuncis

2 Respostes to “Can Fàbregas 1 – Ajuntament 0”

  1. Bernat Tallaferro Juliol 21, 2008 a 3:50 pm #

    De quan és la resolució?Si no hi poses la data de publicació com podem creure’ns que ha estat amagada?Quin valor té aquesta resolució?

  2. JULI CUÉLLAR Juliol 21, 2008 a 5:21 pm #

    Benvolgut Bernat Tallaferro,La notificació va arribar a mans de l’Alacalde de Mataró el passat 12/03/2008. Però, Baron ha seguit fent-se el suec…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: