Pla de Nova Ciutadania de Mataró

11 jul.
La Sra. Maria José Recoder és ex-regidora de CiU a l’Ajuntament de Mataró i escriu un blog en el qual no admet comentaris. Justament, per tal de comentar i donar resposta al seu article “Sense pla de nova ciutadania”, em veig forçat a fer-ho des d’aquí:

Sra. Recoder,

Com ja sabeu en el Ple Municipal del passat 3 de juliol el Pla de Nova Ciutadania va quedar damunt de la taula, no pas per manca de diàleg sinó pel fet que en la darrera reunió de la comissió redactora (a la qual no va poder assistir la persona delegada per la CUP) el representant del PP –amb el consentiment tàcit de la resta de forces polítiques- va aprofitar l’avinentesa per introduir una esmena -ja debatuda amb anterioritat- i que feia referència a “Ampliació de la formació d’adults immigrants, amb especial atenció a la formació en castellà“.

La CUP va demanar, una setmana abans del Ple, que per donar suport al document calia incorporar alguna referència al català o bé, directament, suprimir l’esmena colada a última hora pel PP.

No es tracta d’una picabaralla entre PP i la CUP, sinó d’una qüestió de principis: si la mainada aprèn en català, per què redimonis hem de negar aquest dret als adults? A què juguem?

Tinc la certesa que el sentit comú i la sensibilitat catalanista de CiU (i la resta de formacions que se’n reclamen), agrairan l’exigència de la CUP d’introduir la referència a la llengua catalana com a llengua de formació i d’arrelament de la immigració.

Des de la CUP, com a col•lectiu assembleari que som, tenim el cul pelat a l’hora de cedir, negociar i consensuar tot el que calgui. Per tant, en comptes de fer-nos passar per l’adreçador del “bé comú”, us aconsello que sigueu més exigent amb les formes i els continguts del procés d’elaboració i aprovació del Pla de Nova Ciutadania…i, aleshores, segur que ens entendrem!

2 Respostes per a “Pla de Nova Ciutadania de Mataró”

  1. Bernat Tallaferro Juliol 14, 2008 a 10:59 am #

    Perdona, Juli.EX-REGIDORA.

  2. JULI CUÉLLAR Juliol 14, 2008 a 8:56 pm #

    Gràcies, per l’aclariment, Bernat Tallaferro. Ara mateix rectifico la incorrecció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: